Ασφαλιστικό και μεταναστευτικό είναι τα δύο θέματα που, κυρίως, επιλέγουν οι σημερινές εφημερίδες για να τα αναδείξουν στα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σχέδιο εισβολής σε ελληνικά νησιά ετοιμάζει η Τουρκία
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «οι γείτονες μας είναι έτοιμοι να βάλουν φωτιά στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και την οικονομική κατοχή που της έχει επιβάλει η Γερμανία, δηλαδή ο μοναδικός και διαχρονικός δυτικός σύμμαχος των Τούρκων».

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5 ανοιχτά μέτωπα
“Η ώρα της κυβέρνησης να κάνει «ταμείο» έφτασε, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα «κόκκινα» δάνεια. Ακολουθεί το θέμα των δημοσιονομικών, όπου υπάρχει ο σκόπελος του ΔΝΤ. Τριπλή μάχη δίνεται στο Ασφαλιστικό για το ποσοστό αναπλήρωσης, τις εργοδοτικές εισφορές και την εθνική σύνταξη”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Νέο κόμμα με στρατηγό Φραγκούλη και «ναύαρχο» Μαρινάκη

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στα ΑΕΙ με δίδακτρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «μέχρι και πρόταση για δίδακτρα σε περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική ή η Νομική, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να διευρυνθεί το ποσοστό των φοιτητών στη χώρα και να περιοριστεί το κύμα της μετανάστευσης στο εξωτερικό προς αναζήτηση σπουδών. Αν και είναι πρόσφατη η απόπειρα της κυβέρνησης να υποβιβάσει σε «προσωπική θέση» την πρόταση βουλευτή του για δίδακτρα σε δημόσια σχολεία και να πάρει αποστάσεις, φαίνεται ότι η ιδέα για τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχει εγκαταλειφθεί».

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η διαπλοκή παίζει...τα δανεικά της
«Με όπλο την καταστροφολογία και τα χιλιοπαιγμένα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή οικουμενική οι καταχρεωμένοι των μίντια και της κρατικοδίαιτης οικονομίας δίνουν τη μάχη για να διατηρήσουν τα ερείσματά τους στο πάρτι, την ώρα που η κυβέρνηση, ο αρχηγός της Ν.Δ., οι πολίτες και η αγορά δεν θέλουν να ακούσουν για κάλπες, με τη λαϊκή ετυμηγορία να μην έχει κλείσει πέντε μήνες», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τυφλή σύγκρουση κυβέρνησης-δανειστών
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό τείνει να εξελιχτεί σε mail Χαρδούβελη. Συντάχθηκε(;) από την ελληνική κυβέρνηση, απεστάλη στους θεσμούς, το απέρριψαν και, σε λίγους μήνες, οδηγηθήκαμε σε πρόωρες εκλογές. Όλα αυτά το... μακρινό 2014. Τώρα μπορεί να παραβληθεί μία ακόμη σκηνή: στόχος η συγκυβέρνηση με τεχνοκράτες σε ένα μεταβατικό οικουμενικό σχήμα».

Η ΕΠΟΧΗ: Ανοιχτά θέματα, σαφή τα όρια
«Η μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης όρισε με τον πιο καθαρό τρόπο και τα όρια της αντοχής της κοινωνίας. Παρά το γεγονός ότι επωφελούνται και ακροδεξιές δυνάμεις, δυνάμεις διαπλοκής και μεγάλα συμφέροντα, μεγάλο εύρος κοινωνικών στρωμάτων και ομάδων έδωσαν το παρών τους, διότι ανησυχούν για το τελικό σημείο της διαπραγμάτευσης και αντιδρούν δικαίως σε κάθε είδους νέα μέτρα λιτότητας», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το διπλό Plan B του κ. Τσίπρα για συντάξεις, εκλογικό νόμο
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «διπλό Plan Β για το ασφαλιστικό και τον εκλογικό νόμο επεξεργάζεται ο πρωθυπουργό5 Αλ. Τσίπρας, καθώς στον πρώτο γύρο της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπου των δανειστών κατεγράφησαν πολύ μεγάλες αποκλίσεις, ενώ το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα επιβαρύνεται με γεωμετρική πρόοδο και στο παρασκήνιο συζητείται μετ' επιτάσεως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στο μέτωπο του ασφαλιστικού η κυβέρνηση πλέον εξετάζει κλιμακωτή μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά και μειώσεις στα «ρετιρέ» των κύριων συντάξεων, ενώ «εκπτώσεις» αναμένονται και στην εθνική σύνταξη, κυρία για όσους δεν συμπληρώνουν 20 έτη ασφάλισης».


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο Ερντογάν προετοιμάζει Αρμαγεδδώνα
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Μια πραγματική εφιαλτική απειλή (πέρα από τη φαντασία) για την Ελλάδα •Πυρηνικά όπλα και βαλλιστικοί πύραυλοι με ημισέληνο •Δισεκατομμύρια για υψηλή τεχνολογία και δορυφόρους που σκανάρουν τα πάντα: Θα μπορούν να καταστρέψουν οποιοδήποτε αντικείμενο (μεγαλύτερο των 30 cm) στο Αιγαίο από απόσταση 2.500 χιλιομέτρων».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: Καναλάρχης παζάρευε με Τούρκο για κανάλι στην Αθήνα
Την αντιστροφή της γνωστής ιστορίας με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με Τούρκο καναλάρχη, την οποία παραδέχτηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναλαμβάνει η εφημερίδα, που γράφει ότι «διαπλεκόμενος επιχειρηματίας πήγε στην Τουρκία, βρήκε Τούρκο κροίσο και του είπε ότι τον στέλνει ο Πρωθυπουργός για να φτιάξουν Τούρκικο κανάλι στην Αθήνα», χρεώνοντάς τον στον Αντ. Σαμαρά.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε τη λαϊκή πάλη
«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, που συμμετείχαν στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα όσους ξεπέρασαν φόβους, αναστολές, αψήφησαν εκβιασμούς, απειλές της εργοδοσίας, τα εμπόδια της κυβέρνησης και συμμετείχαν στην απεργία», τονίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Άρον άρον 4.000 πρόσφυγες στη Σίνδο
Στη δημιουργία Hot Spot σε στρατόπεδο της Σίνδου αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: «Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ακατάλληλο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, το οποίο ανέλαβε ο στρατός να μετατρέψει σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Εντείνονται οι αντιδράσεις κατοίκων και δημοτικής αρχής στο δήμο Δέλτα, που προετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Χωρίς σχέδιο αστυνομικής φύλαξης το κέντρο φιλοξενίας. “Δεν επαρκούν αστυνομικοί και οχήματα”, τονίζουν οι επιτελείς της αστυνομίας».

ΠΡΙΝ: Κλιμάκωση για νίκη κατά του ασφαληστρικού
Για την εφημερίδα “το κρίσιμο ζητούμενο είναι τώρα η γενίκευση, συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για να αποσυρθεί το ασφαλήστρικό, να μπλοκαριστεί συνολικά η υλοποίηση των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων του 3ου μνημονίου, να ανατραπεί η επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και των «δανειστών»”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Άγριο μαχαίρι στις διπλές συντάξεις
Όπως τονίζει η εφημερίδα “στενό μαρκάρισμα από το κουαρτέτο για ΔΕΚΟ, γιατρούς, δικαστικούς, τραπεζικούς, μηχανικούς, δικηγόρους. Το κουαρτέτο αναχώρησε από την Αθήνα χωρίς να βγάλει εισιτήρια επιστροφής, αφήνοντας πίσω του έναν κατάλογο στον οποίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, «καταγράψαμε σε ποια σημεία υπάρχει σύγκλιση και σε ποια χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο»”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Σφίγγει ο κλοιός
«Τον ακραίο κυνισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση έναντι της οικονομίας και tns κοινωνίας για να «ροκανίσει» λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία αποκαλύπτουν οι προτάσεις των υπουργών npos τους εκπροσώπους των δανειστών. Σε όλα τα θέματα, είτε πρόκειται για το Αγροτικό, είτε για το Ασφαλιστικό, είτε για το φορολογικό, η κυβέρνηση φροντίζει να μην θίξει καθόλου την εκλογική «πελατεία» της, δηλαδή όποιον πολίτη σχετίζεται με το Δημόσιο, μεταφέροντας τα βάρη στην πλάτη του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα και απομακρύνοντας, με τον τρόπο αυτό, την ενδεχόμενη διέξοδο από την ύφεση και την κρίση», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οι “πλούσιοι” των 22.000!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «πρόσθετους φόρους σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα φέρνουν οι αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Μετά την απαίτηση των δανειστών να ανοίξει εδώ και τώρα το Φορολογικό μαζί με το Ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε στους θεσμούς την πρόταση», για την οποία επισημαίνει: «Στο 32% και 37% οι συντελεστές για τα μεσαία εισοδήματα, στο 50% ο ανώτατος - Επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στα μαλακά οι αγρότες».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Τα βροντάει ο Τσίπρας
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρωθυπουργός “το καμπανάκι το χτύπησε στη Μέρκελ όταν είπε ότι «Δεν μπορούμε να σηκώσουμε δύο κρίσεις μαζί». Δεν πρόκειται να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε οικουμενική κυβέρνηση”, προσθέτει.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Έως 4 οι άδειες στην Ελλάδα
Επιστημονικούς περιορισμούς θέτει η εφημερίδα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επικαλούμενο µελέτη του «Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµιακού Ινστιτούτου, και πιο συγκεκριµένα της Σχολής της Φλωρεντίας»: «το εξειδικευµένο ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, αφού δέχθηκε αίτηµα συνδροµής από το αρµόδιο υπουργείο Επικρατείας του Νίκου Παππά, αποφάνθηκε -µετά από εξειδικευµένη τεχνική έρευνα- πως στη χώρα µας µπορούν να εκπέµπουν µε άδεια εθνικής εµβέλειας ως τέσσερα υψηλής ευκρίνειας (HD) ιδιωτικά κανάλια». Ε, αφού έπεσε τόση εξειδίκευση...

TΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιγηρανπκή ελπίδα με 35% επέκταση ζωής
«Αντιγηραντικό φάρμακο θα δίνει ζωή και υγεία ως τα 110! Επιστήμονες κατάφεραν να επεκτείνουν τη ζωή κατά 35%, ενώ ταυτόχρονα χτύπησαν καρκίνο, απώλεια μνήμης και προβλήματα όρασης», υποστηρίζει η εφημερίδα.

REAL NEWS: Ο Καμμένος απειλεί την τρόικα με εκλογές

Η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη-παρέμβαση του υπουργού Άμυνας. «Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», λέει μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.