Ανοδική τροχιά συνεχίζει να διαγράφει στην Ελλάδα το mobile internet, με περίπου τρεις στους πέντε χρήστες (το 62,3%) να συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Συνολικά, η σχέση του Έλληνα με τον παγκόσμιο ιστό γίνεται όλο και στενότερη,
καθώς σήμερα περισσότεροι από επτά στους δέκα χρήστες (ποσοστό 73,4%) χρησιμοποιούν, πλέον, το Ίντερνετ (77,3% για τους άνδρες και 69,6% για τις γυναίκες). Μάλιστα, περισσότεροι από έξι στους δέκα (ποσοστό 65,3%) συνδέονται σε καθημερινή βάση (70,3% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες και 60,5% για τις γυναίκες).

Περί τα 140 λεπτά την ημέρα αφιερώνουν οι Έλληνες στο Διαδίκτυο σε καθημερινή βάση – Φανατικοί των social media οι χρήστες του Internet στην Ελλάδα

Τα ψηφιακά κανάλια αγορών συνεχίζουν να εμπιστεύονται οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι σε αναλογία ένας στους τέσσερις (ποσοστό 24,2%) έκαναν κάποια online αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Ιδιαίτερη προτίμηση στις ηλεκτρονικές αγορές δείχνουν οι άντρες χρήστες και οι ηλικίες 18-44. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τους τελευταίους 6 μήνες ο μέσος όρος των online αγορών ήταν στις 4,4, με το μέσο όρο της δαπάνης να φθάνει στα €383.

Στον ψηφιακό κόσμο έχουν εισέλθει πλέον και τα παιδιά στην Ελλάδα, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari, είναι απόλυτα εξοικειωμένα με τον υπολογιστή, το Διαδίκτυο και το κινητό τηλέφωνο. Η διείσδυση του Internet, για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, διαμορφώθηκε ποσοστιαία στο 87,1% για τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, τα οποία σε ποσοστό 62,2% συνδέονται σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, περίπου τρία στα έξι παιδιά (το 56%) προτιμούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο από laptop ή netbook και δύο στα έξι (το 34,8%) μέσω tablet.


Πηγή: sepe.gr