Το προσφυγικό και οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναδεικνύονται σε θέματα της ημέρας, από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Η Ελλάδα αργοπεθαίνει
Η εφημερίδα δημοσιεύει έρευνα η οποία «αποκαλύπτει για ποιον λόγο η χώρα μας σε λίγα χρόνια θα σβήσει από τον χάρτη... Και αν δεν σβήσει ως κράτος - προτεκτοράτο, θα είναι επειδή χρωστάει δανεικά στους «συμμάχους» της!!! Απλά δεν θα κατοικούν σ' αυτήν Έλληνες. Όχι επειδή θα έχουν μεταναστεύσει, αλλά επειδή θα έχουν πεθάνει σχεδόν όλοι!»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Καταρρέουν και αναζητούν έξοδο κινδύνου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το εκβιαστικό όπλο των πρόωρων εκλογών έχει βγάλει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «φρενάρει» την ελεύθερη πτώση. Οι κυβερνητικοί συνέταιροι Τσίπρας - Καμένος, θορυβημένοι από τις μαζικές κινητοποιήσεις και την οργή της κοινωνίας, στήνουν σκηνικό εκλογικού αιφνιδιασμού».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στα άκρα και όποιος αντέξει
«Τα πολλά και ανοιχτά μέτωπα που έχει η κυβέρνηση οδηγούν την κατάσταση στα άκρα, με τα τύμπανα του πολέμου να χτυπούν. Από τη μία οι αγρότες, που όχι μόνο δεν κάνουν πίσω για να προσέλθουν στον διάλογο, αλλά μαρσάρουν τις μηχανές των τρακτέρ τους και απειλούν από την Παρασκευή να στήσουν μπλόκο μέσα στην Αθήνα και έξω από τη Βουλή. Από την άλλη, όσα συμβαίνουν στο Προσφυγικό, με τις μεγάλες αντιδράσεις και το σκηνικό βίας για το hot spot στην Κω, που οδήγησε σε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος των ΜΑΤ αλλά και στην επιστολή SOS του δημάρχου του νησιού προς τον Αλέξη Τσίπρα, με την οποία προειδοποιεί ότι «θα χυθεί αίμα», αποτελούν ακόμη ένα καυτό μέτωπο», γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Βαριές ποινές σε όσους δεν δέχονται κάρτες
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Με ποινές φυλάκισης, κλείσιμο της επιχείρησης και υψηλά χρηματικά πρόστιμα κινδυνεύουν όσοι δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα. Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για την υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού χρήματος» σε όλες τις συναλλαγές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φωνή λαού οργή Θεού για το «χάραγμα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «“όχι στην κάρτα του πολίτη”, και -κατ' επέκταση ΟΧΙ στη σατανο-κινητή παγκόσμια δικτατορία και τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ζωών μας, βροντοφώναξε χθες από το κέντρο των Αθηνών ο ελληνικός λαός».

ΕΣΤΙΑ: Παραγραφή ευθυνών με τις εκλογές
Η εφημερίδα τονίζει ότι στην περίπτωση πρόωρων εκλογών διαγράφονται τυχόν ευθύνες υπουργών για το τρίτο Μνημόνιο...

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Επόμενο μπλόκο στο Σύνταγμα
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η εφημερίδα γράφει: «Κλιμάκωση αποφασίστηκε στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι από την πλειονότητα των μπλόκων. Το ραντεβού δόθηκε για την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε θέσεις μάχης για το προσφυγικό
«Παγωμένες, τουλάχιστον μέχρι τις 2.00 σήμερα το μεσημέρι, οπότε είναι προγραμματισμένη συνάντηση των δημάρχων Δέλτα Μίμη Φωτόπουλου και Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, θα παραμείνουν οι εργασίες στο στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου", όπου έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Μερίδα κατοίκων της περιοχής, παρουσία των δύο δημάρχων, συγκεντρώθηκε στο χώρο για να διαμαρτυρηθεί, ενώ κάποιοι έριξαν τμήμα του φράχτη του στρατοπέδου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: Βάζουν τρικλοποδιές
Η εφημερίδα τονίζει ότι «αντί να κοπάζει η κυβερνητική «αλλεργία» απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι μόνο παραμένει αλλά δείχνει και να μην έχει εύκολη γιατρειά. Σε μια στιγμή που το Μαξίμου παίζει το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, το νέο τριπλό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την τύχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Ελληνικοί) δίνει το στίγμα της σύγκρουσης που μαίνεται στους κυβερνητικούς κόλπους».

ESPRESSO: Μαρτυρία καίει τη σατανική μάνα
Στην παιδοκτονία της Σιάτιστας αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: “Σύμφωνα με μαρτυρία - φωτιά που αποκαλύπτει η «Espresso», μόλις 11 ημέρες πριν την «εξαφάνιση» του Κωστή ο ίδιος μαζί με την μητέρα του και τον πατριό του είχαν επισκεφθεί υποκατάστημα τράπεζας. «Το παλικάρι βρισκόταν μέσα με τη μητέρα του, ενώ ο πατριός του περίμενε απ' έξω» λέει ο μάρτυρας και περιγράφει τη σκηνή”.

KONTRA NEWS: Γνωστός πολιτικός έχει 4.000.000 κατάθεση σε μαύρο λογαριασμό στην Ελβετία
Χωρίς να δημοσιεύει όνομα, η εφημερίδα γράφει: «Πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο λογαριασμό που περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα, ενώ το πρόσωπο που εμφανίζεται ως καταθέτης δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει το τεράστιο αυτό ποσό. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ερευνώντας τις δραστηριότητες της κυρίας ΣΑ......., που εμφανίζεται ως διαχειρίστρια του λογαριασμού, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί ως πλυντήριο πασίγνωστου πολιτικού».

STAR PRESS: Έκαψαν ζωντανό τον 46χρονο δάσκαλο

Η εφημερίδα αναφέρεται σε υπόθεση που συγκλόνισε το Αγρίνιο, για την οποία, αρχικά, υπήρχε η εντύπωση ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.