Να ενημερώσει τον κόσμο για το Ασφαλιστικό, περίμεναν τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, αλλά εκείνος... δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση.


Την εκδήλωση οργάνωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ (Αμπελοκήπων), στο δημαρχείο. Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Πετρόπουλος δεν παρέστη λόγω προσωπικού προβλήματος και μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.

Αντίθετα, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, υποστηρίζει ότι "η μαζική παρέμβαση κατοίκων των Αμπελοκήπων ματαίωσε την παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πετρόπουλου στην προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν ανεχόμαστε στις γειτονιές μας αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο-τερατούργημα ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας όλοι -παλιοί και νέοι μνημονιακοί- που  εφαρμόζουν πειθήνια τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που σπέρνουν την φτώχεια την εξαθλίωση και την ανεργία".Η αλήθεια είναι ότι, έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, που κρατούσαν πανό το οποίο ανέγραφε: "Κάτω το Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο, τα Μνημόνια Φτώχειας και Ανεργίας".