Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την σημερινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, κατηγορώντας τον ότι "καθώς είναι εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης».


Με την ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι "σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα" και υποστηρίζει: « Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του. Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει "έξω από το δωμάτιο", ενώ την ίδια ώρα, "μέσα", άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας».

Η ανανακοίνωση αναφέρεται και στα υπόλοιπα θέματα που έθιξε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα προσθέτει: "Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία».