Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την για αντιλαϊκές πολιτικές, για θράσος που επιδεικνύει αλλά και για τακτικές μαστίγιου και καρότου που εφαρμόζει.


Κάθε φορά που φέρνετε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, εμφανίζονται επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να παραπλανήσετε τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά λέτε δήθεν για το Παράλληλο Πρόγραμμα, μιλάτε για δήθεν δύσκολες επιλογές που παίρνετε. Όμως "άνθρακες ο θησαυρός". Από τις ρυθμίσεις που φέρνετε, οι περισσότερες είναι γραφειοκρατικού τύπου και πολύ περισσότερο δεν είναι καν φιλολαϊκές αλλά υπέρ επιχειρηματικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Σε μια περίοδο που με την πολιτική σας επιδεινώνετε τις ζωές όλων, χρειάζεται θράσος να μιλάτε για ανακούφιση, αφού μέχρι και το 2018 δεν θα βρεθεί ούτε πεντάρα παραπάνω», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Κουτσούμπας για τη διάταξη που αφορά την κάλυψη των ανασφάλιστων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει το ψάρι κρέας».