Για την κάθοδό τους στην Αθήνα προετοιμάζονται οι αγρότες από τα 68 μπλόκα της χώρας,
ενώ παράλληλα προχωρούν σε κινήσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς κυκλοφορίας, τελωνείων και δημόσιων υπηρεσιών.

Οι αγρότες παραχωρούν εντός της ημέρας συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί κατεβαίνουν στην Αθήνα και ποια είναι τα αιτήματά τους σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Αστυνομία, ωστόσο, θα λάβει ειδικά μέτρα με σκοπό να τους εμποδίσει να φτάσουν μέσα στην πρωτεύουσα. Γι' αυτό το λόγο θα στηθούν αστυνομικά -αυτή τη φορά- μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής.

Στις τάξεις των αγροτών αρχίζουν να γίνονται σαφείς δύο γραμμές. Η μία που εκφράζεται κυρίως από το μπλόκο της Νίκαιας και τα 68 μπλόκα που συντάσσονται θέτει ως προαπαιτούμενο του όποιου διαλόγου την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

Η δεύτερη, που εκφράζεται από το μπλόκο των Τεμπών και των Μικροθηβών, λέει «ναι» στο διάλογο στη βάση των προτάσεων που περιλαμβάνονται σε επιστολή τεσσάρων σελίδων με αποδέκτη τον πρωθυπουργό. Στη βάση αυτή αγρότες από τα Τέμπη δήλωσαν έτοιμοι για κάθοδο στην Αθήνα, όχι για να διαδηλώσουν, αλλά για να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.