Σε ένα τερέν που θύμιζε... πισίνα, οι παίκτες του Ηρακλή και της ΑΕΚ πρόσφεραν άγριο και όμορφο θέαμα, στην προσπάθειά τους να πάρουν τη νίκη. Πώς να τα καταφέρουν, όμως;


Τακτικές και σχηματισμοί είχαν... πάει περίπατο. Το Καυτανζόγλειο ήταν μια ατέλειωτη λίμνη απο τη βροχή που άρχισε περίπου μία ώρα πριν τον αγώνα και έπεφτε ασταμάτητα ως το μέσον του β μέρους. Είχαν σχηματιστεί λίμνες παντού, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑΕ και δε θα ήταν περίεργο να μην αρχίσει καν ο αγώνας...

Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να βγουν κάποιον στην επίθεση και με δυνατά σουτ να ανοίξουν τις άμυνες. Άλλος τρόπος δεν υπήρχε...

Στο πρώτο μέρος λέγαμε πως αν γλιστρήσει κανείς και χάσει τη μπάλα, ίσως δούμε ευκαιρία από κοντά ή με τη μπάλα κάτω... Όσον αφορά την ΑΕΚ, έφθασε στο γκολ με στημένη φάση. Από μια επιπόλαιη απόκρουση σε κόρνερ, ήρθε το γκολ. Ο Ηρακλής χρειάστηκε... υπερπροσπάθεια: Ο Ζιαμπάρης πέφτοντας απλώνει το πόδι του, στέλνει τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μπαρόχα και, χάρη στο ότι η μπάλα γλιστρούσε, αλλά και στο πείσμα του παίκτη, έγινε το 1-1.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ηρακλής δέχτηκε το γκολ σε ένα σημείο του αγώνα που είχε το πάνω χέρι. Θα ήταν κρίμα να μη φύγει με "κάτι" από το παιχνίδι, αφού στο β μέρος, παρά το τερέν - πισίνα, ήταν καλύτερος.


Pre Game

Νίκη, για να σταματήσει η κακοδαιμονία, αναζητά κόντρα στην ΑΕΚ ο Ηρακλής, στο Καυτανζόγλειο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει ξεχάσει το βαρύ, εις βάρος της, σκορ, στον α γύρο...


Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει στους τραυματισμένους Χουάντερσον και Πασά, κάτι που ισχύει και για τους Κάσσο, Στάμου και Λάζαρ. Επέστρεψαν υγιείς οι Ρομάνο και Περόνε, ενώ στην αποστολή για πρώτη φορά και το νέο απόκτημα του Ιανουαρίου, Μοντέιρο.

Για την ΑΕΚ οι απουσίες είναι λιγότερες. Η σημαντικότερη απουσία ακούει στο όνομα, Αραβίδης επειδή είναι τιμωρημένος, ενώ στην Θεσσαλονίκη δεν ταξίδεψαν οι Σοϊλέδης και Κορδέρο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Σκόρερ: 80' Ζιαμπάρης / 74' Πέκχαρτ 

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Τρύφων Πετρόπουλος, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος - 4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης.

Κίτρινες: 29' Ρομάνο. 41' Βέλλιος, 89' Λουκίνας 90+3' Περόνε / 26' Μπαρμπόσα. 36' Άρθο 

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παπαδόπουλος):  Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης, Μπουλούτ(60' Περόνε), Ρομάνο(60' Λεοζίνιο), Μοντέιρο(81' Λουκίνας), Βέλλιος.
Στον πάγκο οι:  Γιαννίκογλου, Περόνε, Ζαμπάζης, Λουκίνας, Τσιλιανίδης, Πουρτουλίδης, Λεοζίνιο.

ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Άρθο, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Πέκχαρτ, Ντίντακ, Σιμόες, Μπαρμπόσα(Λαμπρόπουλος), Βάργκας(58' Τζιμπούρ), Μάνταλος.
Στον πάγκο οι: Ανέστης, Ζουκουλίνι, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Πλατέλας.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό:

Β' μέρος

Α' μέρος