Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στη Μικρή Αυλαία της Χ.Α.Ν.Θ., μετά από πρόσκληση του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου της ΧΑΝΘ, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Ομιλητές θα είναι: η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ο Θεόδωρος Πνευματικός, Προϊστάμενος του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η Αθηνά Ζαχαριάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ. -Συμβουλευτική Παιδιών -Εφήβων & Ειδική Αγωγή και η Μυρτώ Στάγκου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ. - Συμβουλευτική Παιδιών -Εφήβων & Ειδική Αγωγή

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.