Με ένα  πρωτότυπο τρόπο επιχειρεί  ο Δήμος Σερρών  να τονώσει τα έσοδά του
αποστέλλοντας ειδοποιητήρια στους κατοίκους της περιοχής με προκαταβολικές χρεώσεις για τους τάφους τους.

Ειδικότερα στο έγγραφο που απέστειλε ο Δήμος σε πολίτες και δημοσιεύει το Enikonomia αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι χρεωθήκατε στο Ταμείο μας με τα παρακάτω ποσά για οφειλές σας προς το Δήμο μας και σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την καταβολή τους.

Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να λάβουμε όλα τα νόμια και αναγκαία μέτρα για την είσπραξή τους. Οι οφειλές που αναγράφονται είναι χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις.
Σε περίπτωση που ο λογαριασμός έχει εξοφληθεί μη λάβετε υπόψιν την ειδοποίηση. Για οικονομική πληροφορία των οφειλών σας να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Ταμείου του Δήμου μας.
Από την ημερομηνία λήξης του χρέους τρέχουν οι ανάλογοι τόκοι μέχρι εξοφλήσεως»...

Το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων καθώς τα ειδοποιητήρια αποστέλλονται σε ανθρώπους ηλικίας 20, 30 και 40 ετών και άνω και βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia οι περισσότεροι πολίτες τα έσκισαν.

Επικοινωνήσαμε  με τον Δήμο Σερρών όπου μας επιβεβαίωσαν ότι ο φόρος αυτός ισχύει τα τελευταία χρόνια και αφορά τους κατοίκους των χωριών και όχι τους δημότες του δήμου Σερρών.

Είναι ένα πάγιο Νεκροταφείου για την συντήρηση τους και αποστέλλεται στους πολίτες κάθε χρόνο.Το ποσό είναι 10ευρώ και εφόσον δεν πληρωθεί θα έχει τις νόμιμες προσαυξήσεις και τις ανάλογες κυρώσεις.

Ο "φόρος των νεκροταφείων"έχει προκαλέσει την αντίδραση των πολιτών καθώς πολλοί ζουν εκτός του νομού Σερρών και καλούνται να τον πληρώσουν.

Όπως μας είπαν υπάλληλοι του δήμου άδικος η δίκαιος ο φόρος πρέπει να πληρωθεί αλλιώς θα έχει κάθε μήνα προσαυξήσεις.

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος πολίτης θέλει να αποτεφρωθεί θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τον φόρο; Αν κάποιος ταφεί σε άλλο νομό η χώρα θα δώσουν πίσω τα χρήματα που έχει προκαταβάλει στην οικογένεια του;

Πολλά είναι τα ερωτήματα από τους πολίτες του νομού Σερρών που ζητούν απαντήσεις.