Η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του Κινήματος Ενάντια στα Διόδια καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ.


Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στα πρόστιμα «που επιβάλλει η εταιρεία σε συμπολίτες μας που πέρασαν τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο. Οι εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι καλούνται σήμερα από την εταιρεία να πληρώσουν εξοντωτικά πρόστιμα συμμετείχαν στο κίνημα διεκδικώντας κατάργηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων του ελληνικού δημοσίου με πολυεθνικές κοινοπραξίες και Έλληνες μεγαλοεργολάβους, τη μη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων οδών της χώρας και την κατάργηση των διοδίων».

Το Κίνημα «απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατία Οδός ΑΕ και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να ακυρώσουν άμεσα τις εντολές πληρωμής που έχουν αποστείλει στους συμπολίτες μας». Επίσης, διεκδικεί «την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απαλλαγή των συμπολιτών μας από τα τσουχτερά και εκδικητικά πρόστιμα. Ο αγώνας για κατάργηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων και για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών συνεχίζεται. Κανένας συναγωνιστής στα νύχια των μεγαλοεργολάβων και όσων τους υπηρετούν».