Το ασφαλιστικό, το αγροτικό, αλλά και τα απόνερα της λίστας Μπόργιαν επιλέγονται, σήμερα, από τις περισσότερες εφημερίδες, για βασικά θέματα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μυστική συμφωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «την εβδομάδα που μας πέρασε και πριν ο πρωθυπουργός μεταβεί στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία κρατήθηκε εκατέρωθεν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους...»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Χωρίς καμία αντίσταση παραδίδεται η Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα “«Μικρή ανάσα» για τους Ευρωπαίους ηγέτες και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό από τον επικεφαλής του think tank των Βρυξελλών (CEPS) Ντάνιελ Γκρος, ο οποίος επισημαίνει ότι «ως θεσμός, η Ε.Ε. μοιάζει αβοήθητη. Εντούτοις, συμβαίνουν πολλά στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, τα οποία θα οδηγήσουν στο να μειωθούν σημαντικά οι προσφυγικές ροές. Υπό αυτήν την έννοια, ίσως και να έχεις την πολυτέλεια να αναβάλεις τη λύση του προβλήματος»”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σαμαράς υπό πίεση»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σάλος μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Μπόργιανς παρακαλούσε να δώσει στην Αθήνα λίστα μεγαλοφοροφυγάδων και έβρισκε παντού κλειστές πόρτες. Σφυροκόπημα (το Σάββατο στη Βουλή) από τον Τσίπρα! «Έξυπνες» αποστάσεις ασφαλείας κράτησε ο Κυριάκος».

ΕΘΝΟΣ: «Αγροτικές ενισχύσεις απευθείας από την ΕΕ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «προγράμματα νέου τύπου για συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών. Χρηματοδότηση μέχρι 85% για προώθηση προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Κριτήρια και προϋποθέσεις για πρόσβαση στα κοινοτικά κονδύλια. Σήμερα τα κρίσιμα ραντεβού. Η βελτιωμένη πρόταση προς τους αγρότες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Απειλή Πούτιν για πυρηνικό ολοκαύτωμα
«Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια πηγή κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, υποστηρίζει ότι η Ρωσία προειδοποίησε τον Ερντογάν για την ετοιμότητα της να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί τη ρωσική δύναμη κρούσης στη Συρία από τουρκική επίθεση! Ο δημοσιογράφος-ερευνητής των ΗΠΑ Robert Parry ισχυρίσθηκε ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τον Ερντογάν, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Τουρκίας», γράφει η εφημερία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις πριν από τα 62 για 45.000 ασφαλισμένους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έξοδο από την εργασία με ευνοϊκούς όρους μπορούν να κλειδώσουν από φέτος έως και το 2021 χιλιάδες εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τι ισχύει για μητέρες ανηλίκων, τα νέα όρια για μηχανικούς, ιατρούς και δικηγόρους».

ΕΣΤΙΑ: «Η πνευματική κληρονομία του Έκο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με πολιτική τελετή θα κηδευθεί αύριο στο Κάστρο Καστέλλο Σφορτσέσκο του Μιλάνου ο Ουμπέρτο Έκο, ο διάσημος Ιταλός διανοητής, επιστήμων και λογοτέχνης».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το Παπάφειο σε απόλυτο τέλμα
«Το κληροδότημα του Ιωάννη Παπάφη δεν θυμίζει σήμερα το Παπάφειο του '50 και του '60 που φιλοξενούσε εκατοντάδες παιδιά, στην πλειονότητά τους ορφανά. Πώς γίνεται την ώρα που άλλα αντίστοιχα ιδρύματα τα οποία μάλιστα υπολείπονται σε εγκαταστάσεις και περιουσία, όπως το ορφανοτροφείο "Μέλισσα", το παιδικό χωριό SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.ο.κ., να ξεχειλίζουν από παιδιά και το Παπάφειο να παρακμάζει», αναρωτιέται η εφημερίδα;

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ώρα μηδέν για μπλόκα και Μαξίμου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αλλαγές στους συντελεστές των εισφορών των αγροτών και αυτόνομο ΟΓΑ αναμένεται να προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στους αγρότες έπειτα από μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη. Ωστόσο, το Μαξίμου απέρριψε το αίτημα για ξεχωριστή συνάντηση αύριο, που ζήτησαν εκπρόσωποι από το μπλόκο της Νίκαιας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γιατί δεν επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μηδενική είναι η ορατότητα ως προς την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα –αν και το Μέγαρο Μαξίμου επείγεται να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Μαύρες τρύπες στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και τα δημοσιονομικά. Και νέες διαφωνίες μεταξύ των δανειστών».

ESPRESSO: Αντίο με μπομπονιέρες
Στην κηδεία του Παντελή Παντελίδη αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Με κλάματα αλλά και μουσική, σπαρακτικές κραυγές και χειροκροτήματα «υποδέχτηκε» τη σορό του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον άτυχο τραγουδιστή και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του».

KONTRA NEWS: «65% έπεσε ο τουρισμός στην Κω!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «η κατάσταση πολιορκίας που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου που κατακλύζονται από τεράστια κύματα προσφύγων και μεταναστών, πάει να τσακίσει στην κυριολεξία τη μοναδική πηγή εσόδων, τα οποία προέρχονται σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τουρισμό».

STAR PRESS: Τα δέκα μοιραία δευτερόλεπτα
Στο δυστύχημα με τον Παντελή Παντελίδη αναφέρεται η εφημερίδα και λέει ότι οι εμπειρογνώμονες θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο εφιάλτης των αριθμών για το νέο ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «από τα 100 ευρώ των πρωτογενών δαπανών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, περίπου τα 42 ευρώ διατίθενται για να πληρωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, αλλά και για να επιχορηγηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου και αυτά να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καταβολή των συντάξεων».