Του έκλεψαν ένα φορτηγό γεμάτο εμπορεύματα και ζητούσαν 5.000 ευρώ για να του το επιστρέψουν!




Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι δυο Έλληνες, ηλικίας 42 και 38 χρόνων. Έκλεψαν το φορτηγό 43χρονου, το οποίο ήταν γεμάτο έπιπλα γραφείου συνολικής αξίας 20.000 ευρώ και ήταν παρκαρισμένο σε δρόμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.



Στη συνέχεια επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του ζήτησαν 5.000 ευρώ, για να του το επιστρέψουν!



Ο 43χρονος είπε ότι είχε λίγα χρήματα και δέχτηκαν να τα πάρουν. Συναντήθηκαν και του παρέδωσαν το φορτηγό, παίρνοντας μέρος των... λύτρων. Αλλά δε σταμάτησαν εκεί.



Από εκεί κι έπειτα, κάθε μέρα, τον έπαιρναν τηλέφωνο και τον απειλούσαν, για να τους δώσει και τα υπόλοιπα χρήματα.



Ο 43χρονος δεν άντεξε άλλο. Πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Με την συμβουλή των αστυνομικών, έκλεισε ραντεβού με τους κλέφτες - εκβιαστές και τους παρέδωσε προσημειωμένα χρήματα.



Στο ραντεβού πήγαν και αστυνομικοί. Εκεί εμφανίστηκε ο 38χρονος και παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα. Τότε εμφανίστηκαν και οι αστυνομικοί και, μετά από άγρια πάλη, τον συνέλαβαν. Τον ανάγκασαν να τους πει πού βρισκόταν ο συνεργός του και συνελήφθη κι αυτός, καθώς περίμενε μερικά τετράγωνα πιο πέρα από το σημείο του ραντεβού για να μοιράσουν τα... κέρδη.



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, κλοπής τροχοφόρου κατά συναυτουργία και αντίστασης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.