Προεκλογικά, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είχε γίνει... σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στα διόδια και προέτρεπε τους πολίτες να σηκώνουν τις μπάρες και να περνούν χωρίς αντίτιμο. Τώρα... τους διώκει ποινικά!


Ένας από αυτούς που είχαν πιστέψει στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ήταν κι ο Γιώργος Θεοφάνους. Τώρα, καλείται να πληρώσει... 22.000 ευρώ από πρόστιμα, για μη καταβολή διοδίων! Δηλώνει, δε, ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.  Τόσο ο ίδιος όσο και μέλη του κινήματος την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Εγνατίας Οδού. 

Για το θέμα των προστίμων σε πολίτες που πέρασαν τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο, συμμετέχοντας στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου η Ακρίβεια-Στοπ Θεσσαλονίκης. 

Τα μέλη του κινήματος ξεκαθάρισαν ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης να απαλλάξει τους πολίτες από τα «εξοντωτικά πρόστιμα». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευσης στάθηκε στο πλευρό του κινήματος και δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τα πρόστιμα. Ωστόσο, δεν πέρασε η τροπολογία 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόστιμα» είπε ο Νίκος Νούλας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Κινήματος. 

Σημείωσε ότι το κίνημα επιδιώκει «πολιτική και ηθική στήριξη από την κυβέρνηση» και κάλεσε όσους πολίτες αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα με πρόστιμα να έρθουν σε επαφή μαζί τους. «Περιμένουμε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στο Κίνημα να προασπίσουν τις θέσεις που μας έλεγαν τότε. Να δούμε αν υπάρχει αντιστοιχία λόγων και πράξεων» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Δημήτρη Σιανίδη, «αυτός ο παραλογισμός με τα πρόστιμα μπορεί να αλλάξει μόνο με νομοθετική παρέμβαση». 

Από την πλευρά του ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος Γιώργος Θεοφάνους έκανε λόγο για μεγάλη αδικία. Όπως ανέφερε, στη συνέντευξη Τύπου, ήδη 11 συναγωνιστές στην Αθήνα που περνούσαν τα διόδια χωρίς να πληρώνουν, έχουν αθωωθεί. «Θέλω να δω αν η σημερινή κυβέρνηση θα ακολουθήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα που επικαλείται ότι έχει» υπογράμμισε ο κ. Θεοφάνους.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε, από το 2013 μέχρι τα μέσα του 2015 πέρασε από τα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό 130 φορές στις οποίες αντιστοιχεί καταβολή ποσού 420 ευρώ. Αντί αυτών όμως του ήρθε χαρτί από την εφορία που τον καλεί να καταβάλει 8.500 ευρώ μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις το συνολικό ποσό που καλείται να καταβάλλει φτάνει τις 22.000 ευρώ.

Ο κ. Θεοφάνους τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν πληρώσει, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης είτε ακινήτου είτε καταθέσεων. Ξεκαθάρισε πάντως πως για τον ίδιο είναι οικονομική εξαθλίωση αυτό που γίνεται και τον καταρρακώνει σαν άνθρωπο. Δεν πλήρωνα τα διόδια από ιδεολογικής απόψεως και από οικονομικής» σημείωσε.