Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι στην δυτική Θεσσαλονίκης  για το κέντρο μετεγκατάστασης
προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Οι κάτοικοι Διαβατών κι Ωραιοκάστρου τηρούν στάση αναμονής και προαναγγέλουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. 

Σήμερα το πρωί, ομάδες περιφρούρησης θα βρίσκονται έξω από το στρατόπεδο , ενώ στις 14.00 οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν νέα συμβολική διαμαρτυρία στη Συμμαχική Οδό, έξω από το στρατόπεδο, προς στήριξη των δύο δημάρχων που θα διαπραγματεύονται στην Αθήνα.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Κυριακής στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων σημειώθηκε ένταση όταν κάτοικοι της περιοχής έριξαν τμήμα της περίφραξης του και εισέβαλαν σε αυτό. 

Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στον χώρο των εργασιών.

Υπό την πίεση των διαμαρτυριών, τα συνεργεία του Στρατού διέκοψαν τις εργασίες τους.Οι κάτοικοι και οι διοικήσεις των δήμων έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο στις 2.00 το μεσημέρι δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο, καθώς εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου, και του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Παράλληλα ο κ. Γαβότσης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Κάμμενο.
Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης,προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο.