Περισσότερους από 100.000 επισκέπτες μέσα σε τέσσερις μέρες λειτουργίας έχει ήδη προσελκύσει
το πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο-μουσείο παλαιών ιών υπολογιστών που δημιούργησε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

   
  Η έκθεση ανατρέχει στο παρελθόν παρουσιάζοντας μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατά καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν στοιχεία.

Οι ιοί που θα μας κάνουν να «αναπολήσουμε» το παρελθόν καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβείς, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους σύμφωνα με το skai.

Ο ίδιος ο εμπνευστής και δημιουργός της πρωτότυπης έκθεσης δήλωσε έκπληκτος από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς. 

Ίσως αυτό οφείλεται όπως είπε, στη σημερινή εποχή «το περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες, ενώ έχουν πια εξαφανιστεί οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα».