Δεν τα βρήκαν, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, κατά την συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2016, σχετικά με το Ασφαλιστικό.


Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εισηγήθηκαν την έκδοση ψηφισμάτων ενάντια "στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-«λαιμητόμο» της συγκυβέρνησης και την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την μεταφορά δαπανών για την υγεία στους ΟΤΑ". Όμως ψήφισμα δεν υπήρξε.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέφυγαν να στηρίξουν τόσο η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη όσο και η, στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευση του κ.Αντωνούδη. 

"Η μεν δημοτική παράταξη του δημάρχου, μέσω του προέδρου του Συμβουλίου κ.Γεράνη, επιχείρησε με υπεκφυγές να στηρίξει την έκδοση ψηφίσματος, παραπέμποντας μια τέτοια ενέργεια στο μέλλον και αφότου συζητηθεί το θέμα στην ΚΕΔΚΕ. Από την πλευρά του, ο κ.Αντωνούδης (Δίκτυο Ενεργών Πολιτών) επιχείρησε γιά άλλη μια φορά τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αναφέροντας πως «δεν υπάρχει νομοσχέδιο»! Προφανώς, για το προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», οι κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό οδοστρωτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμαρτύρονται για κάτι που...δεν υπάρχει!! Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση «ο κόσμος το' χει τούμπανο κι'αυτοί κρυφό καμάρι»...", τονίζουν στην καταγγελία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλει την στάση τόσο της παράταξης του δημάρχου όσο και αυτήν της μείζονος αντιπολίτευσης και "καλεί το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση".