Αν το δημοσίευμα των Financial Times έχει βάση αλήθειας, η χώρα μας έχει υποστεί ήττα άνευ προηγουμένου στο διπλωματικό πεδίο και στο προσφυγικό ζήτημα:


Στρατό στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια ανακοπής των μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, το εν λόγω σχέδιο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές τόσο στο Βερολίνο, όσο και στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα αδυνατεί να περιφρουρήσει επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα της Ε.Ε.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι, αν αυτό το δημοσίευμα αληθεύει, σημαίνει ότι, ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση μετακινεί τα ευρωπαϊκά σύνορα στα βόρεια της χώρας μας, προστατεύει την γειτονική χώρα, την ίδια ώρα που χαϊδεύει τον, εξ ανατολών, γείτονά μας και μας αφήνει στο έλεος του Θεού...

Από την αρχή του έτους, μέσω της Ελλάδας έχουν διέλθει στην Ε.Ε. 67.000 πρόσφυγες, με τον αριθμό των εισροών να μην επιδεικνύει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα κλιμακωθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της επιδείνωσης της συριακής κρίσης.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποστολής στρατιωτών στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα» δηλώνουν οι ίδιες πηγές. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα.

«Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία προφανώς αφορά την ΠΓΔΜ  και τη Βουλγαρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, λίγο πριν τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.