Ένταση επικράτησε, νωρίτερα, στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων, με πρόσφυγες να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας...

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζητούν να ανοίξει άμεσα το σημείο διέλευσης. Στον πετροπόλεμο οι Σκοπιανοί αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Νωρίτερα μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας να περάσουν τα σύνορα. Τα πνεύματα «άναψαν» και οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, για να  απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τον φράχτη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters, αστυνομικοί της γειτονικής χώρας έκαναν χρήση χημικών αρκετές φορές κατά πλήθους μεταναστών που έριξαν κομμάτι του μεταλλικού φράκτη.

Οι πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν σε Σκοπιανό έδαφος και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.