Ενδοκυβερνητική κρίση από το πουθενά προέκυψε χθες με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών  και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη! 


Τι έκανε ο υπουργός; Απλά, σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός... παραπλάνησε τους αγρότες, εξομοιώνοντας μάλιστα τη συμπεριφορά του Αλ. Τσίπρα με αυτές των Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά.

Η συγκεκριμένη αναφορά-ταύτιση του κ. Σγουρίδη εξόργισε στην κυριολεξία τον Πρωθυπουργό ο οποίος την πληροφορήθηκε την ώρα της συνάντησής του  με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κι αυτό ήταν κάτι που βάρυνε ακόμη πιο πολύ το κλίμα για τον υφυπουργό και βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ. 

«Την ώρα δηλαδή που ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες έδινε ‘‘μάχη’’ για τα ελληνικά θέματα και που στο εσωτερικό η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις σφοδρές αντιδράσεις αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, πολλές μάλιστα εκτός ορίων, ένας υπουργός ρίχνει με δήλωσή του στην κυριολεξία λάδι στη φωτιά» σημείωνε χθες κυβερνητικό στέλεχος.   

Την κατάσταση ανέλαβε να «σώσει» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Σγουρίδη και του ζήτησε να ανασκευάσει, κάτι που έκανε ο υφυπουργός χωρίς όμως επιτυχία αφού η δυσαρέσκεια του Μαξίμου είχε πλέον εκφραστεί με κάθε τρόπο οδηγώντας τον κ. Σγουρίδη να υποβάλει την παραίτησή του και το Μαξίμου να γνωστοποιεί ότι ο υφυπουργός «για λόγους ευθιξίας, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού». Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει το απόγευμα της Παρασκευής και - όπως συνηθίζει -  θα μεταβεί στο Μαξίμου αφού το Σάββατο έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η συζήτηση και ηψήφιση του νομοσχεδίου με το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συζήτηση πριν από την οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει κάνει δεκτή την παραίτηση Σγουρίδη.

Βέβαια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από την ώρα εκείνη ως και αυτήν τη στιγμή, μιλούν για "μονταζιέρα" (τουλάχιστον επίσημα στα κανάλια και τα ραδιόφωνα), αλλά αναμένεται ότι, μετά την αποπομπή του υπουργού θα... ανασκευάσουν και αυτοί...