Αίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ αγροτών του μπλόκου και οδηγών φορτηγών που έγιναν από τις 13.00 στο τελωνείο του Προμαχώνα. 


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία διεξάγεται κανονικά.

Οι Έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι ώσπου αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές.

Μέχρι εκείνη την ώρα η ουρά που σχημάτιζαν νταλίκες και φορτηγά ξεπερνούσε τα 13 χλμ, ενώ στη βουλγάρικη πλευρά τα 30 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στη 1 το μεσημέρι, Έλληνες αγρότες συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία οδηγών φορτηγών και νταλίκων που είναι αποκλεισμένοι από την Κυριακή στα βουλγαρικά σύνορα. Ωστόσο, ενώ ο διάλογος κύλησε ομαλά, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στις ώρες και έτσι, αν και οι Έλληνες αγρότες είχαν ελευθερώσει το τελωνείο, η άλλη πλευρά δεν έδινε «ελευθέρας», λόγω του πλήθους που εμπόδιζε τη δίοδο.

Στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκησαν κυβερνητικά στελέχη των δύο πλευρών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση στην περιοχή, όταν Βούλγαροι οδηγοί φορητών, αφού πέρασαν το αγροτικό μπλόκο έσπασαν τις μπάρες στο τελωνείο και πέρασαν στη γειτονική χώρα, όπου όμως ακινητοποιήθηκαν από τις βουλγαρικές Αρχές. Βούλγαρος συνάδελφός τους δεν πρόλαβε να περάσει και συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς.