Το νέο Ασφαλιστικό, στην ουσία, ισχύει από... τώρα! Πριν, καλά - καλά, φθάσει στη Βουλή και ψηφιστεί, οι συντάξεις υπολογίζονται με τα... μελλοντικά ισχύοντα!


Έκπληκτος ο 72χρονος Δ. Μ., διαπίστωσε ότι, λόγω χρέους 61.000 ευρώ στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) δεν θα... πάρει σύνταξη! Κι αυτό επειδή ο ΟΑΕΕ, όπως τον ενημέρωσε ο αρμόδιος υπάλληλος στα γραφεία Θεσσαλονίκης Κ.Δ., υπολογίζει να παίρνει σύνταξη... 250 ευρώ καθαρά το μήνα, τα οποία θα παρακρατούνται για το χρέος του!

Όταν ο 72χρονος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμη και πως η σύνταξή του θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, ενημερώθηκε πως, ήδη, έχει φθάσει στις υπηρεσίες η σχετική εγκύκλιος, με την οποία οι συντάξεις γι αυτούς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο προσεχές διάστημα, υπολογίζονται... διαφορετικά!

Πλέον, ο 72χρονος αναζητεί λύση, χωρίς να είναι σε θέση, όπως μας κατήγγειλε, να προσλάβει δικηγόρο για να βρει το δίκιο του, λόγω των πενιχρών οικονομικών του (είναι άστεγος και, αυτήν την περίοδο, διανυκτερεύει σε... κατάστημα πρώην συναδέλφου του)!

Δημοσιεύουμε την καταγγελία με την ελπίδα ο Δ.Μ. να έχει... καταλάβει λάθος και να λυθεί το θέμα του.