Τρία μέλη διεθνούς σπείρας που σκόπευε να διοχετεύσει λαθραία τσιγάρα στην ελληνική αγορά, συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 


Πρόκειται για δύο ομογενείς και έναν υπήκοο Βουλγαρίας, ηλικίας 42, 50 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τα κατά περίσταση αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας, Αντίστασης και  παράβασης του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Οι τρεις τους εντοπίστηκαν χθες (10-02-2016) το βράδυ, σε απόμερη αγροτική περιοχή των Διαβατών, να μεταφέρουν, με τη βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ), παλέτες, από το εσωτερικό αποθήκης σε επικαθήμενο φορτηγό(νταλίκα).  Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους τρεις δράστες, όμως, οι δύο ομογενείς, τράπηκαν σε φυγή προκειμένου ν’ αποφύγουν τον έλεγχο, κατευθυνόμενοι προς δύσβατη αγροτική περιοχή. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, τους εντόπισαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, εντοπίσθηκαν 24 παλέτες που περιείχαν κούτες με λαθραία πακέτα τσιγάρα, τα οποία είχαν προσπαθήσει να κρύψουν τοποθετώντας γύρω – γύρω άδεια γυάλινα μπουκάλια.  Στην κατοχή τους, αλλά και στην αποθήκη της σπείρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • 254.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα,
  • φορητός υπολογιστής,
  • τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και 
  • 2.940 ευρώ, εισπράξεις του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Επίσης, κατασχέθηκε η νταλίκα, το κλαρκ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου αλλοδαπού. 

Τα κατασχεθέντα προϊόντα καπνού απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών - φόρων που απώλεσε το Ελληνικό Δημόσιο. 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.