Έμπαιναν... όπου μπορούσαν! Ο λόγος για έξι νεαρούς διαρρήκτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη κι είχαν διαρρήξει από... γραφείο συλλόγων ως ιχθυοπωλείο!


Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Μηχανιώνας και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων ηλικίας 20 έως 30 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στην... τελευταία δουλειά τους. Είχαν προσπαθήσει να «ανοίξουν» κομμωτήριο στην Άνω Πόλη, χωρίς να τα καταφέρουν. 

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι η σπείρα είχε εκτενή δράση τόσο στα είδη καταστημάτων που «άνοιγε», όσο και στις περιοχές που δρούσε: Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως τη... Νέα Μηχανιώνα.

Συνολικά διέρρηξαν επτά καταστήματα (ιχθυοπωλείο, μεσιτικό γραφείο, γραφείο πολιτιστικού συλλόγου κ.α.) και αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε ακόμη ένα, από όπου άρπαξαν 53.300 ευρώ και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.