Στα νοτιοανατολικά βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση περιμένουμε σήμερα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 και πιθανώς στο αιγαίο 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Αναλυτική πρόγνωση
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά κατά τόπους 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις ανατολικές Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση περιμένουμε από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός περιμένουμε να παρουσιάσει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από τα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 και στα ανατολικά πιθανώς 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ που θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία σε άνοδο.
 Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και στο βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.