Ρεκόρ αιτήσεων για τις θέσεις αστροναυτών στη NASA.Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε
το 1978, όταν 8.000 άτομα έκαναν αίτηση για να γίνουν αστροναύτες

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να ταξιδέψουν στο διάστημα, όπως φαίνεται από τις 18.300 αιτήσεις που κατατέθηκαν στη NASA για τις θέσεις αστροναυτών. Σημειώνουμε πως ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο των 8.000 αιτήσεων το 1978.

Παρά το γεγονός πως η NASA δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον με το παρελθόν όσον αφορά την εξερεύνηση του διαστήματος, η νέα «φουρνιά» αστροναυτών πιθανότατα θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα δοκιμαστούν σε ανεξερεύνητα μέρη, όπως ο πλανήτης Άρης.

Κατά το πρώτο στάδιο επιλογής, η NASA αναμένεται να περάσει μόνο όσους διαθέτουν πτυχίο μαθηματικών, επιστημών ή μηχανολογίας. Αυτόματα, οι αιτήσεις θα μειωθούν αισθητά, καθώς την προηγούμενη φορά σε αυτό το στάδιο απορρίφθηκαν 1.300 αιτήσεις από τις 6.100.

Σε επόμενη φάση, την επιλογή θα αναλάβουν οι αστροναύτες της NASA, οι οποίοι θα επιλέξουν τους 500 επικρατέστερους. Από αυτούς οι 120 θα περάσουν από δοκιμαστικά στο Johnson Space Center στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Στο τέλος, αναμένεται να επιλεχθούν από 8 μέχρι 14 υποψήφιοι ενώ η διαδικασία εικάζεται πως θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017.