Πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας για σήμερα
και αύριο από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στα αιτήματα της είναι τα λιμάνια να έχουν δημόσιο χαρακτήρα, να υπάρχουν «θεσμοθετημένες» εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και ανάπτυξη λμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των Εργαζόμενων στον ΟΛΘ στον Επιβατικό Σταθμό και στις 11.00 π.μ. θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στο κτήριο Διοίκησης της Ο.Λ.Θ. ΑΕ, στην Α΄ Προβλήτα, με σκοπό την ενημέρωση για την επιχειρούμενη πώληση της ΟΛΘ ΑΕ και τη Συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Την Τρίτη 16/2 θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός στις πύλες του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως την λήξη της πρωινής βάρδιας ενώ την Τετάρτη 17/2 θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.