Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται από το πρωί στην Βόρεια Ελλάδα. Αισθητή είναι
η πτώση της θερμοκρασίας, όπου για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Τα φαινόμενα πάντως βαθμιαία θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα στα βόρεια ορεινά της Χαλκιδικής, όπου σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πιο συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (από το 65ο έως το 85ο χλμ), στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς και Αρναίας - Στανού.

Χιονόνερο έπεσε νωρίτερα στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης, όπως στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι , ενώ στο κέντρο της πόλης επικρατεί συννεφιά με τη θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.
Στα λευκά ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής ο Βόρειος Έβρος με το χιόνι να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, επιβεβαιώνοντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Τα αυτοκίνητα οι  σκεπές και οι δρόμοι σκεπάστηκαν από χιόνι σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο.
Αποφασίστηκε το πρωί της Παρασκευής τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Διδυμότειχο και το Τυχερό δεν λειτούργησαν λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται -εξάλλου- από το πρωί στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Πτολεμαΐδα «έδειξε» 1 βαθμό.