Το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στους παίκτες του Ηρακλή, τα είπε όλα: Ο καλύτερος κέρδισε στην Τούμπα...


Το μέτριο πρώτο ημίχρονο επεφύλασσε ένα πολύ καλύτερο δεύτερο μέρος, με παιχνίδι πάνω - κάτω, ευκαιρίες εκατέρωθεν και τελική νίκη του Ηρακλή, που ήταν πιο διαβασμένος.

Ο Παπαδόπουλος πήρε την ταυτότητα του Τούντορ. Ο προπονητής του Ηρακλή έβαλε την ομάδα του να πιέζει στις πτέρυγες, αλλά όταν είδε ότι από εκεί ο ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτος πέρασε στην πίεση στον άξονα και έβγαζε αντεπιθέσεις.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξέχασε στον πάγκο τους Χαρίση - Μυστακίδη κι όταν τους θυμήθηκε ήταν αργά... Έβαλε τον Σάμπο να βολοδέρνει από δεξιά στα αριστερά κι ύστερα στο κέντρο (και μετά πάλι δεξιά και... λίγο αριστερά), με αποτέλεσμα αυτός να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Έβαλε τον Πέλκα... επιθετικό δίπλα στον Μπερμπάτοφ κι έβαλε δυο ανασταλτικούς μέσους να... φτιάξουν παιχνίδι. Άφησε και τον Τζιώλη εκτός και η μόνη βαθιά μπαλιά ερχόταν από τον Τζαβέλλα!

Από την άλλη πλευρά, ο Παπαδόπουλος έστησε την ομάδα του με σκοπό να πιέσει ασφυκτικά και να βγάζει αντεπιθέσεις. Ήταν θέμα χρόνου, Λεοζίνιο - Βέλλιος να συνεννοηθούν και να γίνει η φάση. Όταν, μάλιστα, στο β μέρος, είδαν ότι ο Τούνοτρ διέλυσε την άμυνά του βγάζοντας τον Λέοβατς, δόθηκε η εντολή για περισσότερες επιθέσεις. Τσιλιανίδης - Κυριακίδης έβγαιναν από πίσω, βοηθούσαν μπροστά και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία.

Από το πρώτο μέρος, όπου ο Πέλκας έπαιζε... επιθετικός και δεν υπήρχε άνθρωπος να δημιουργήσει, ενώ από αριστερά οι Τζαβέλλας - Λέοβατς, στα πρώτα 45' δεν κατάφερναν να συνεννοηθούν, περάσαμε στο β όπου οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν κεφάτοι, έβγαλαν ευκαιρίες, αλλά μετά το δοκάρι του Πέλκα, δέχτηκαν το γκολ και κατέρρευσαν... Ήταν σα χαμένοι, με γιόμες και γιούρια περιμένοντας τα πάντα, από αριστερά, από τον Τζαβέλλα! Έτσι δεν κερδίζονται παιχνίδια.

Pre Game

Ντέρμπι από τα... παλιά, σε λίγο, στην Τούμπα. ΠΑΟΚ και Ηρακλής διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναζητώντας τη νίκη, ο καθένας για δικούς του λόγους.


Ο ΠΑΟΚ θέλει να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή, ειδικά μετά τη νίκη της ΑΕΚ χθες επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πριν λίγο, στα Γιάννινα.

Ο Ηρακλής θέλει νίκη που έχει να τη γευτεί στην Τούμπα από το 2006.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Σκόρερ: - / 85' Λεοζίνιο
Δοκάρια: 84' Πέλκας / -
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Κοσμάς Χαρίσης 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης,
Κίτρινες: 34' Κάτσε / 38' Σαραμαντάς, 44' Καρασαλίδης, 56' Τσιλιανίδης, 58' Μπουκουβάλας, 72' Περνίς, 90+2 Πουρτουλιδης
Κόκκινες: 90+2' Βίτορ / -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου(64' Χαρίσης), Χατζηασαϊας, Βιτορ, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τσίμιροτ, Κάτσε, Λέοβατς(46' Μυστακίδης), Πέλκας, Μπερμάτοφ(79' Γκολάσα)
Στον πάγκο: Μελίσσας, Σκόβδρας, Τζιόλης, Γκολάσα, Μαλεζάς, Χαρίσης, Μυστακίδης
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης(62' Ιντζόγλου), Λεοζίνιο(79΄Πουρτουλίδης), Μπουλούτ(89' Λουκίνας), Βέλλιος
Στον πάγκο: Γιαννικόγλου, Καραγκούνης, Ζαμπαζης, Λουκινας, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης, Ρομάνο

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό