Διάλεξη του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και συνεργάτη του University College London, Gregory Thompson, θα δοθεί την Κυριακή 28/2/16 στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων
από τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616). Η διάλεξη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, του Βρετανικού Συμβουλίου (στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives) και της Βρετανικής Πρεσβείας.

Eνώ οι καιροί αλλάζουν. Τα έργα του Σαίξπηρ εξακολουθούν να ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές του κόσμου και να μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Gregory Thompson –με σημεία αναφοράς, στη διάλεξή του, την παρουσίαση σαιξπηρικών παραστάσεων στο βρόχινο δάσος της Καραϊβικής, στην εκκλησία όπου έχει ταφεί ο μεγάλος δραματουργός, στο Κατμαντού αλλά και τις παραγωγές του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θιάσου– θα εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στον καιρό στον οποίο γράφτηκε ένα θεατρικό έργο, στον χρόνο της δραματουργικής δράσης και στην εποχή παρουσίασης μιας παραγωγής. Θα αναφερθεί επίσης στον τρόπο με τον οποίο επιδρά η σχέση αυτή στο κοινό του σήμερα, σε μια εποχή όπου ο Σαίξπηρ παραμένει πάντα επίκαιρος. 

Τη διάλεξη θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση του Gregory Thomson με ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και φοιτητές θεατρικών πανεπιστημιακών τμημάτων με κεντρικό άξονα τη σκηνοθετική και υποκριτική προσέγγιση των έργων του Σαίξπηρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315.200.031 και 2315.200.064, Τρίτη-Παρασκευή 10.00–15.00.