Στα 8'' πριν τη λήξη χάλασε ό,τι ωραίο είχαμε δει, απόψε, στο Παλατάκι της Πυλαίας, τόσο από τον Άρη, που κέρδισε τελικά, όσο και από τον ΠΑΟΚ, που έχτιζε διαφορά, αλλά την έχασε όταν έχασε και τον Μπιγκ Σόφο...


Σε εκείνο το σημείο -κι ενώ το σκορ ήταν 69-76- σε ένα αντιαθλητικό φάουλ άρχισαν, πάλι, να πέφτουν χαρτιά στον αγωνιστικό χώρο κι ένα ρολό κατέληξε, με δύναμη, στο κεφάλι του κομισάριου του αγώνα...

Το τρίο των διαιτητών διέκοψε το παιχνίδι και, μετά από συνεννοήσεις 20 λεπτών, αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου. Όταν, πλέον, είχαν απομείνει καμιά 200αριά φίλαθλοι στο PAOK Sports Arena, οι διαιτητές επανήλθαν και παίχθηκαν τα τελευταία 8'', με τη βολή από το αντιαθλητικό να διαμορφώνει το τελικό 69-77 και στα υπόλοιπα δευτερόλεπτα τους παίκτες του Άρη να μην εκδηλώνουν επίθεση.

Το παιχνίδι έληξε με τους παίκτες να αλληλοσυγχαίρονται, κάποιους ελάχιστους από την εξέδρα να βρίζουν τον έναν από τους διαιτητές κι έτσι πέρασε στην ιστορία άλλο ένα ντέρμπι...

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι ως τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Τότε δόθηκε -λανθασμένα- τέταρτο φάουλ στον Σχορτσιανίτη, ο Μαρκόπουλος απέσυρε τον Μπιγκ Σόφο και, από εκεί κι έπειτα, οι ψηλοί του Άρη έκαναν πάρτι κάτω από το καλάθι, παίρνοντας 12 επιθετικά σε... μία περίοδο!

Ο Άρης κράτησε εύκολα τη διαφορά κι όταν επιστρατεύτηκε στα τελευταία λεπτά ο Σχορτσιανίτης, ήταν πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του 4ου 10λεπτου και πήρε δίκαια τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 77-69.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 11 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Μαργαρίτης 4, Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 16 (1), Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (2), Δέδας, Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 2.

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 13 (1), Ουότερς 17 (1), Κόεν 4, Μούρτος 4, Μακ Νιλ 19 (3), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 4, Χάγκινς 8, Σίμτσακ 2.