Η καρδιά της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα χτυπά στην Εταιρεία

Μακεδονικών Σπουδών, από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, στο 3ο Big Day του ΚΘΒΕ, αφιερωμένο στον μεγάλο Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα, Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Φέτος το ΚΘΒΕ τιμά την επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα με δύο έργα τα οποία παρουσιάζονται στις σκηνές του. «Ρωμαίος και Ιουλιέτα…on the road», από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη, καθημερινά για σχολεία. «Μακμπέθ», στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή. 

Στο 3ο Big Day του ΚΘΒΕ συμμετέχουν θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, πανεπιστημιακοί και θεατρικοί συγγραφείς με έρευνες, εργασίες, αφηγήσεις, αναγνώσεις και δραματοποιημένα κείμενα, έχοντας ως κοινό στόχο τη βαθύτερη γνωριμία του κοινού με τον δεξιοτέχνη του δράματος, της τραγωδίας και της κωμωδίας Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. 

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος “Big Day-Σαίξπηρ” είναι: το Βρετανικό Συμβούλιο και το Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία.

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315200029 Τρίτη-Παρασκευή 10.00–15.00 κα Κωνσταντίνα Ματζίρη.