Ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα διαρκέσει η στάση εργασίας που κήρυξε, από τις 6 μ.μ, η ΠΟΕΣΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας σχετικά με την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών".


Η κινητοποίηση αφορά όλους τους  ιδιωτικούς και δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως και στα ανταποκριτικά γραφεία των τηλεοπτικών μέσων στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ γίνεται σαφής διαχωρισμός των δημοτικών τηλεοπτικών μέσων, για τα οποία υπογραμμίζεται ότι "δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση".

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, «με τη στάση εργασίας ο δημοσιογραφικός κόσμος εκφράζει την διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας του Ν. 4339/15, σχετικά με την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, και διεκδικεί:

  • Να θεσμοθετηθούν κανόνες που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, όπως παγίως υποστηρίζουν επί 25 χρόνια οι δημοσιογράφοι, αντιτιθέμενοι στο καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής.
  • Να διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας και να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις, που πρέπει να υπογραφούν άμεσα. 
  • Να στελεχωθούν με ικανό αριθμό δημοσιογράφων όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην περιφέρεια».