Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τα social media και το marketing, οι Έλληνες
φαίνεται ότι χρησιμοποιούν το Twitter για να ενημερώνονται με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται το περασμένο καλοκαίρι με τα capital control.


Συγκεκριμένα, το 45% χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο για ενημέρωση, ενώ για το Facebook το 50% παρακολουθεί τους διαδικτυακούς φίλους του (like, share, chat) και μόνο το 8% για να ανεβάσει φωτογραφίες.

Όσον αφορά το Facebook, τα στοιχεία επίσης έδειξαν ότι το 19% των χρηστών κάνει like σε σελίδες με εμπορικό θέμα, το 12% σε εταιρίες και το 8% σε προϊόντα. Συγκριτικά με πέρσι, οι χρήστες το χρησιμοποιούν περισσότερο αφού το ποσοστό ανήλθε στο 23%, ενώ η ανησυχία τους έχει σχέση με την αξιοπιστία των πληροφοριών που λαμβάνουν με ποσοστό 45%.

Αντίστοιχα, το Youtube που θεωρείται εξίσου αγαπημένο των Ελλήνων, χρησιμοποιείται για την ακρόαση μουσικής με ποσοστό 92%, ενώ το 41% αναζητεί βίντεο προκειμένου να τα δημοσιεύσει στο Facebook. Όσον αφορά τις διαφημίσεις που πετάγονται στην αρχή των βίντεο, το 67% δηλώνει ότι τις παρακάμπτει.

Τέλος, τα smartphone αποτελούν κύριο τρόπο πρόσβασης στο ίντερνετ αφού το 62% των χρηστών συνδέεται στα social media μέσω των εφαρμογών που έχουν εγκαταστήσει, ενώ το 53% μέσω web.


από το http://techsocial.gr/