«Θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ότι μπορούμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις» δήλωσε ο
επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για το ασφαλιστικό.


Σημειώνεται ότι το Ποτάμι αρνήθηκε να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να ενημερωθεί για το ασφαλιστικό, θεωρώντας, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι όλα αυτά γίνονται για τους φωτογράφους. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε, ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στο μείζον αυτό θέμα.

«Το ασφαλιστικό χρειάζεται μια μεγάλη επαναστατική μεταρρύθμιση. Ο κόσμος της παραγωγής και της εργασίας πρέπει να νιώσει ότι έχει ένα αποκούμπι. Το ασφαλιστικό κακώς, για κάποιους, είναι η μάχη για τους συνταξιούχους, πρέπει να είναι η μάχη για όλους τους εργαζόμενους» είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «δε συνηγορούμε στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και βέβαια δε συνηγορούμε στην περικοπή των κύριων συντάξεων», ενώ εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές. Εάν αυξήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνουμε άλλη μια σφαλιάρα στον Έλληνα επιχειρηματία που έχει μια μικρή επιχείρηση» δήλωσε,

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ακόμα ότι οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης δεν είναι το θέμα. «Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση και δεν εμπνέει τον ελληνικό λαό», όπως δήλωσε.

«Μας κυβερνά ένα καθεστώς που το ενδιαφέρει πάνω από όλα -απ’ ό,τι φαίνεται από τις σημερινές αποφάσεις- να εδραιωθεί και να βολέψει τα δικά του παιδιά» συμπλήρωσε.