Την πρώτη εφημερίδα με τεχνολογία… OLED πρόκειται να παρουσιάσει η LG Display στο πλαίσιο της παρουσίας της στη φετινή CES 2016 στο Λας Βέγκας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία επενδύει περίπου 8,7 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED, η οποία μπορεί να βρει διάφορες εφαρμογές.

Μία από αυτές, και μάλιστα μία από εκείνες που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα στο μέλλον, είναι η εφημερίδα OLED, η οποία θα είναι μία αναδιπλούμενη οθόνη 18 ιντσών, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως μία χάρτινη εφημερίδα.

Η LG Display επιδιώκει να βάλει την τεχνολογία OLED στα συστήματα home cinema, με μία οθόνη OLED TV 55 ιντσών να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στο Consumer Electronics Show.

Ακόμη, η LG Display θέλει να ενσωματώσει την τεχνολογία Advanced In Cell που ήδη εφαρμόζει στις οθόνες των smartphones και στις οθόνες των notebooks.

Παράλληλα, ,μία ακόμα ενδιαφέρουσα εφαρμογή της LG Display, θα είναι η ενσωμάτωση μίας οθόνης 25 ιντσών μέσα σε ένα ταμπλό αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναδιπλούμενη οθόνη OLED 18 ιντσών με τη μορφή μίας εφημερίδας δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς έχει δείξει και στο παρελθόν κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ τώρα φαίνεται πως είναι περισσότερο κοντά στην εμφάνιση ενός τελικού προϊόντος. Μένει να δούμε εάν θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαβάζουμε την εφημερίδα μας στο μέλλον.

Από το sofokleousin.gr