Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ήδη κάποιοι έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκα.


«Και με δέκα μέτρα χιόνι η κινητοποίηση θα γίνει και τα μπλόκα που θα στηθούν θα μείνουν στη θέση τους για όσο καιρό χρειαστεί» είπαν αγρότες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου, οπότε εγκαινιάζεται η Agrotica, και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Οι αγρότες της Λάρισας προγραμματίζουν μπλόκο στα Τέμπη από την Τετάρτη.

Στο νομό Ροδόπης, τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ήδη από την Παρασκευή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Οι προσκείμενοι στην Πρωτοβουλία Αγροτών, η οποία αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, συνεδριάζει απόψε το βράδυ, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.