Οι πωλήτριες ειδών οικιακής χρήσης ήταν... κλέφτρες. Οι τέσσερις γυναίικες που επισκέπτονταν διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πουλούσαν είδη οικιακής χρήσης, αποδείχτηκαν... μακρυχέρες!


Στην πραγματικότητα διαπίστωναν ποια διαμερίσματα ήταν άδεια και τα «άνοιγαν». Έμπαιναν μέσα κι έπαιρναν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και αντικείμενα αξίας. Πριν συλληφθούν πρόλαβαν να διαρρήξουν επτά διαμερίσματα και να αρπάξουν χρήματα και αντικείμενα αξίας άνω των 18.500 ευρώ!

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, μετά από έρευνα, τις εντόπισαν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους, για διακεκριμένες κλοπές. Πρόκειται για τέσσερις Ελληνίδες, ηλικίας 44, 37, 32 και 26 ετών.

Η... μηχανή είχε στηθεί από τον Μάιο του 2015. Η 42χρονη χρησιμοποιούσε τις άλλες τρεις γυναίκες δήθεν ως πωλήτριες και εντόπισαν μαζί τα διαμερίσματα. Άνοιγαν τις εξωτερικές πόρτες, έμπαιναν στα σπίτια και σήκωναν διάφορα...

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, από το Μάιο ως τον Ιούλιο του 2015, διέρρηξαν τέσσερα διαμερίσματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη τρία, αρπάζοντας συνολικά, το χρηματικό ποσό των 18.600 ευρώ, δέκα χρυσές λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, καθώς υπάρχουν υποψίες πως κι άλλοι έπεσαν θύματα της σπείρας.