Αστέρια του ελληνικού μπάσκετ από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, δήλωσαν παρών στη Σίνδο την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, σε μια αθλητική γιορτή για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου «Οι φίλοι του Πέτρου». 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σίνδου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα. 

Το παρών στην αθλητική γιορτή της Σίνδου έδωσαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γιώργος Καλαϊτζής, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος, Σάββας Ηλιάδης, Νίκος Χατζηβρέττας, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μασλαρινός, Γιάννης Σιούτης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Τσέκος, Λευτέρης Κακιούσης, Δημήτρης Καλπάκης, Θανάσης Κουμαντσιώτης, Γιώργος Μακαράς, Κώστας Χρήστου, Δημήτρης Γρίψιος, Στέλιος Γκιουζέλης, Γιάννης Γάκης, Αργύρης Πιάρας, Κώστας Πιτσώκος, Γιώργος Τσελεπής, Νικος Χατζής, Γιάννης Σιούτης, Δημήτρης Δέσπος, Θόδωρος Αστεριάδης, Κώστας Μανωλακίδης, Γιώργος Καράγκουτης, Γιώργος Σκροπολίθρας, Μηνάς Τουκμενίδης, Βαγγέλης Πουλιανίτης, καθώς και ο Γιώργος Βράγκας, του Ερμή Λαγκαδά, που πρόσφατα κέρδισε τη μάχη με τη ζωή. Συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη των ακαδημιών του Αστέρου Σίνδου, του ΒΑΟ, της ΧΑΝΘ, της ΔΕΚΑ, της GBA και της Hoop. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Λιούλιας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαριάνθη Δημοπούλου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Κώστας Δουζδαμπάνης, ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔ Ανδρέας Αναγνώστου, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΔ Ελένη Μπαλογιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Τσουμπάρης και Στέργιος Μπέκας  και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμανής. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους κορυφαίους αυτούς αθλητές, που ήρθαν από όλη την Ελλάδα στη Σίνδο για να βάλουν το λιθαράκι τους στην προσπάθεια των Φίλων του Πέτρου. Πολλές ευχαριστίες και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα γι’ αυτή τη μοναδική γιορτή. Ο αθλητισμός ενώνει και κρύβει μέσα του σπουδαία δύναμη θέλησης και κοινωνικής προσφοράς. Δεν είναι η πρώτη φορά που στεκόμαστε αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια. Ούτε η τελευταία. Θεωρούμε χρέος μας να ενώνουμε δυνάμεις, ιδίως όταν πρόκειται για καλό σκοπό» δήλωσε ο Δήμαρχος Ε. Φωτόπουλος. 

Ο Σύλλογος «Οι φίλοι του Πέτρου» έχει ως σκοπό την παροχή κάθε δυνατής Επιστημονικής, Κοινωνικής, Οικονομικής και Ηθικής Συμπαράστασης προς τα παιδιά που παρουσιάζουν επιληπτικές κρίσεις ή πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις και τις οικογένειές τους. Είναι ένας από τους τρεις συλλόγους παγκοσμίως που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι από το παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Γιώργο Μπαλογιάννη, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πέτρου».