Βελτιωμένος θα είναι σήμερα Πέμπτη ο καιρός με μόνο τοπικές βροχές στα νότια και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι.


Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα νότια πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αρχικά νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Χιόνια από το βράδυ στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον δυο) έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στα δυτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.