Πιο σκληρή στάση αρχίζουν να τηρούν κάποια από τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους.Ο αγώνας τώρα αρχίζει διαμηνύουν οι αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.


Από σήμερα οι αγρότες επιστρέφουν κανονικά στα μπλόκα με τους γνωστούς αποκλεισμούς δρόμων από 12:00-14:00 και 18:00-21:00, ωστόσο υπάρχουν μπλόκα που διαφοροποιούνται.

Σήμερα προχωρούν κανονικά στους αποκλεισμούς δρόμων που εξήγγειλαν στη συνάντηση Σίνδου οι συμμετέχοντες στα μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα, δηλαδή 12-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 το βράδυ, ενώ θα γίνουν και οι γενικές συνελεύσεις των μπλόκων, με σαφή πρόθεση και κατεύθυνση την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ορισμένα σημεία διαφόρων νομών, τα μπλόκα διατηρούν πιο μετριοπαθή στάση, αφού όπως επανειλημμένε έχουν τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο και να έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνία.

Τονίζεται ότι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι αγρότες προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς, άνω των έξι ωρών, που συνήθως ξεκινούν στις 13.00 το μεσημέρι. 

Επισημαίνεται ότι από την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν επιτρέπουν την είσοδο στις νταλίκες, ωστόσο από νωρίς το απόγευμα, πριν βραδιάσει περνούν κανονικά επί ελληνικού εδάφους ΙΧ οχήματα. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθήσουν και σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους περαιτέρω.

Ο δρόμος στα Τέμπη σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα κλείσει από τις 12:00 ως τις 18:00, ενώ για μια ώρα θα κλείσει και η συμβολή της λεωφόρου Μαρκοπούλου στη διασταύρωση προς αεροδρόμιο, αποκλείοντας την πρόσβαση προς το Ελευθέριος Βενιζέλος.