Δεν πήρε, τελικά, θέση υπέρ του ενός, ή του άλλου υποψηφίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, όσον αφορά το β γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, σε... εθνικό δίκτυο (όλα τα κανάλια μετέδωσαν live τη δήλωσή του), κράτησε αποστάσεις, δίνοντας, ουσιαστικά, το δικαίωμα σε όσους είναι με τη μία, ή την άλλη πλευρά, να λένε πως... "ο Απόστολος μας στηρίζει"! Από τη μία "έκλεισε το μάτι" στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για "Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανοικτή στο διάλογο", θέσεις που προτάσσει ο κ. Μητστοτάκης στην προεκλογική του εκστρατεία. Δεν έσπασε, όμως, αβγά, με την πλευρά Μεϊμαράκη, αφού έκανε λόγο και για την ανάγκη της ενότητας...

Στη δήλωσή του, ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά ευχαρίστησε τους 400 χιλιάδες φίλους της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι "η παρουσία τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας". Τους κάλεσε, δε, να πάρουν μέρος και στην β γύρο των εκλογών, μαζικά.

Ευχαρίστησε, φυσικά, όσους τον ψήφισαν, για τους οποίους είπε ότι "πίστεψαν και στήριξαν όσα ανέδειξα για την παράταξή μας, για μια ΝΔ με διαφορετική νοοτροπία, ανοικτή στο διάλογο, συλλογικότητα στις αποφάσεις της. Για μια ΝΔ μακριά από το λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και συναλλαγές κάτω από τραπέζι".

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι παραμένει πιστός στις θέσεις αυτές και, χαρακτηρίζοντας  "δύναμη της παράταξης" τον κόσμο της ΝΔ, πρόσθεσε: "Πιστεύω οτι οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δε χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με τη συνείδησή τους και μόνο. Αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ".

Όσο για τον ίδιο, στο τέλος της σύντομης δήλωσής του, εμφανίστηκε ενωτικός: "Θα συνεχίσω να μάχομαι από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή του κόσμου. Για την ενότητα της ΝΔ, για να φτιάξουμε μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί με την κοινωνία", κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι, την ώρα της δήλωσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη, σε ξενοδοχείο της πόλης. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμαζόταν να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Και οι δυο πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα από τους συνεργάτες τους.