Στα δύο χωρίστηκαν οι αγρότες στην πανελλαδική συνάντηση που έγινε την Τρίτη στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστησαν αντιπροσωπείες από 66 μπλόκα.


Οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από τη σύσκεψη, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία. Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης «εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε». Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο».

Οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς αν δεν αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. 

Πιο συγκεκριμένα θα κλείσουν και πάλι τους δρόμους 12:00-14:00 και 18:00-21:00 και θα κατέβουν σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι τις 7 το απόγευμα οπότε και θα γίνουν τα εγκαίνια της 26ης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Το μπλόκο των Τεμπών συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστή γραμμή. Συγκεκριμένα, τα Τέμπη θα κλείσουν από 12:00 έως 15:00. Σχετική ανακοίνωση για τη διακοπή κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας.

Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ξεχωρίζει η κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Συγκεκριμένα, 12:00-14:00 το μεσημέρι και 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.