Ασφαλιστικό, μπλόκα, ακρίβεια, είναι τα θέματα τα οποία επιλέγουν, σήμερα, οι εφημερίδες, για τα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τρία ταμεία αντιπροτείνει ο Μητσοτάκης
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ήδη τεχνικές ομάδες επεξεργάζονται την ολοκληρωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό, η οποία τελικά θα προσδιορίσει και τη στοιχειοθετημένη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή αλλά και στην πολιτική συζήτηση για το θέμα".

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Πέφτει ο Τσίπρας και βάζει μπουρλότο
Όπως τονίζει η εφημερίδα "κλείνοντας έναν χρόνο εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών, ο πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα να ωραιοποιήσει την τραγική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Η εκδήλωση με τον τίτλο «ένας χρόνος Αριστερά. Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε», που διοργάνωσε η κυβέρνηση στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο, μετεξελίχθηκε σε μια προπαγάνδα ψεύδους. Ένα μνημόσυνο για τη διάλυση της κοινωνίας που ντύθηκε με έωλες υποσχέσεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Οργή στα μπλόκα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκληραίνουν τη στάση τους και στέλνουν αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό οι αγρότες, που βρίσκονται στα μπλόκα της Μακεδονίας και των Τεμπών. Αύριο το συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη που θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι».

ΕΘΝΟΣ: «Ανατιμήσεις φωτιά στα βασικά τρόφιμα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Όπως προκύπτει από έρευνα του «Εθνους», εννέα λόγοι πυροδοτούν την ακρίβεια στα τρόφιμα, παρά την πενταετή ύφεση, τον αποπληθωρισμό και τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν: Το Άγιο Όρος κέντρο της Ορθοδοξίας
"Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του προκαταρκτικού Συμβουλίου των αρχηγών και εκπροσώπων των Ορθοδόξων εκκλησιών στα προάστια της Γενεύης Σαμπεζύ, πρότεινε τη διεξαγωγή της Οικουμενικής Συνόδου στο Άγιο Όρος, όπως δήλωσε ο γραμματέας τύπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Επίσκοπος Αλέξανδρος Βολκώφ, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti", όπως αναφέρει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «5 κρυφές ανατροπές στα όρια ηλικίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ευνοϊκότερες προϋποθέσεις εξόδου για χορήγηση πλήρους σύνταξης ΙΚΑ πριν από τα 67. Οι 7 κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη το 2016».

ΕΣΤΙΑ: «Είναι η εφαρμογή κ. Ερντογάν!»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πριν λίγες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εχρησιμοποίησε την έκφραση «Είναι η εφαρμογή ανόητε» για να στηλιτεύσει και την στάση της Ελλάδος, όσον αφορά στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Νόμος – κίνητρο για τους μικρομεσαίους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «λαϊκότερος» ο νέος αναπτυξιακός, που ρίχνει το βάρος του στις μικρομεσαίες εταιρείες. Στηρίζονται δημοτικές επιχειρήσεις, κλειστές βιομηχανίες, συνεταιρισμοί, αλλά και νέες ανεξάρτητες εταιρείες. Στο 45% η μέγιστη ενίσχυση».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παραλύουν και τα νοσοκομεία 
"Σε περαιτέρω αποδυνάμωση των ευρισκόμενων ήδη στο κόκκινο νοσοκομείων οδηγούν ρουσφετολογικές αποφάσεις, οι οποίες υπαγορεύονται από τις συντεχνίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκαλύπτει σήμερα η «Θ» και αφορά αθρόες μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι τομέας με τεράστιες ελλείψεις σε όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία, σε διοικητικές θέσεις όπου σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται πλεόνασμα υπαλλήλων", γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Στο μυαλό των Γερμανών»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι εταίροι είναι ενήμεροι για τις δυσκολίες που έχει η κυβέρνηση. Αλλά και η Αθήνα είναι εκείνη που καθορίζει την ταχύτητα υλοποίησης του Μνημονίου» λένε στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο».

ESPRESSO:  Έφαγαν και τον σύζυγο πριν από τον γιο
Η εφημερίδα αναφέρεται στο έγκλημα της Σιάτιστας και γράφει ότι "ντόπιοι «ψιθυρίζουν» ότι ο πατέρα; του άτυχου Κωστή έσβησε από ανακοπή καρδιάς λίγες ώρες αφότου έπιασε στα πράσα στο σπίτι τους τη γυναίκα του Δέσποινα Κουτσέγκου με τον εραστή της και νυν σύζυγό της Χρήστο Ντίο".

KONTRA NEWS: «Θα ξεδοντιάσουμε τη διαπλοκή όσο και αν ο Μητσοτάκης προσπαθεί να την προστατεύσει»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αυστηρή προειδοποίηση στους ξοφλημένους νταβατζήδες της τηλεόρασης, που συνωμοτούν μαζί με τους ντόπιους ολιγάρχες και τους γνωστούς ακραίους κύκλους της Ευρώπης για να αποδομήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας».

STAR PRESS: Ένοχα μυστικά για το σατανικό ζευγάρι
Στην υπόθεση της Σιάτιστας αναφέρεται η εφημερίδα. "Οργή, αγανάκτηση και ντροπή αισθάνονται οι κάτοικοι της Σιάτιστας Κοζάνης μετά τη σύλληψη της μητέρας και Του πατριού του Κωστή Πολύζου για τη δολοφονία του. Όση ντροπή δεν ένιωσε η μάνα νιώθει το χωριό και οι ψίθυροι τους πλέον έγιναν κραυγές, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων,κάνουν λόγο για «σύγχρονη Μήδεια» και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τη ζωή του και κάποιες υποψίες, που τρέμουν μη γίνουν και αυτές αποδείξει".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φορο-δώρα, αλλά και βάρη»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τη φορολογική ελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων».