Ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους ιατρούς της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο.


Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΘ χαρακτηρίζει «δολοφονικό» το σχέδιο νόμου και καλεί τα μέλη του να δώσουν μάχη επιβίωσης και να διεκδικήσουν δικαίωμα στην ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ, όλων των ιατρών στα ιατρεία, τις ιδιωτικές κλινικές, το ΠΕΔΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία.

«Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και να προσέλθει η κυβέρνηση σε ειλικρινή διάλογο για τη δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος. Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που προβλέπεται να ισχύσουν από 01/01/2017, καθιστούν αδύνατη την παραμονή στο επάγγελμα για χιλιάδες επιστήμονες αυτών των κλάδων. Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, είναι οι επιστήμονες στους οποίους βασίζεται η υγεία, η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους, είναι οι επαγγελματίες που στηρίζουν ακόμα την οικονομία της χώρας τους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και ο ΙΣΘ καταλήγει: «Η καινούργια επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση εναντίον όσων ακόμα ασκούν την επιστήμη και το επάγγελμά τους, ωθεί ακόμα περισσότερους επιστήμονες σε έξοδο από το επάγγελμα ή/και τη χώρα, απειλεί ακόμα περισσότερο τα ταμεία με κατάρρευση λόγω μη είσπραξης των εισφορών, ενισχύει ακόμα περισσότερο τις γκρίζες ζώνες της οικονομίας. Όλοι οι επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε ενωμένοι τη μάχη για την απόσυρση του ισοπεδωτικού, άδικου και εξοντωτικού νομοσχεδίου - τέρατος».