Για προβοκατόρικες δυνάμεις της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, που είναι υπεύθυνες για την "κλιμάκωση της έντασης" έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica.


"Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς", δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι, όπως παραδέχτηκε, την απόφασή του να μην παραστεί στα εγκαίνια πήρε μετά από παράκληση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη και την απόφαση της ΔΕΘ να ματαιώσει την τελετή. "Θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί", είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε κόμματα και θεσμικούς φορείς να πάρουν "σαφή θέση" απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και "να αναλάβουν τις ευθύνες τους", ξεχνώντας, βέβαια, να κάνει κάποια αναφορά σε παρόμοια -και χειρότερα- γεγονότα, όπως ξυλοδαρμούς υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων. Και πρόσθεσε:

"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας".

Έκανε, επίσης, λόγο για "Ανάπτυξη" στον πρωτογενή τομέα, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat, για την περίοδο 2014- 2015(κυβέρνηση Σαμαρά), λέγοντας πως "ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα" και υποστηρίζοντας πως "οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν".

Επικαλέστηκε τους ευρωπαϊκούς πόρους (το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) και υποστήριξε: "Έχουμε πολιτικό σχέδιο... κυρίως όμως  έχουμε τους ανθρώπους  που θέλουμε  να το υπηρετήσουν, τους αγρότες αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην AGROTICA και στηρίζουν το χώρο".

Τέλος κάλεσε τους αγρότες να δώσουν μαζί τη "μάχη της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία ο αγροτικός χώρος έχει  πρωτεύουσα θέση".