Με το ασφαλιστικό ασχολούνται, σήμερα, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δύσκολες ώρες έρχονται για τον Τσίπρα με τον Μητσοτάκη στη Βουλή
«Για πολιτικό hard rock ετοιμάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον της κυβέρνησης, βλέποντας πως κάθε μέρα που περνά η χώρα ζημιώνεται από τις επιλογές, τον λαϊκισμό και την προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους», γράφει η εφημερίδα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Τσίπρας σε πόλεμο με όλη την κοινωνία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η πολιτική κλεψύδρα του πρωθυπουργού αδειάζει και ο ίδιος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία καλεί σε διάλογο με στόχο να χειραγωγήσει τις κινητοποιήσεις. Μοιράζει κούφιες υποσχέσεις για «άρση των αδικιών», όταν οι δανειστές απαιτούν πρόσθετες περικοπές στο Ασφαλιστικό».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σε γύπες και η πρώτη κατοικία»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγάλο σοκ έρχεται για τους πολίτες με «κόκκινα» δάνεια, καθώς η κυβέρνηση ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για την παραχώρηση στεγαστικού δανείου ακόμη και πρώτης κατοικίας σε funds- γύπες».

ΕΘΝΟΣ: «Πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας για κακοπληρωτές»
Η εφημερίδα σημειώνει: «τελεσίγραφα με πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας αρχίζουν να στέλνουν οι τράπεζες σε 30.000 δανειολήπτες, οι οποίοι, αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, συστηματικά δεν πληρώνουν τις δόσεις τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καταργούνται: Ελληνική σημαία, εθνικός ύμνος, εθνικές εορτές, ελληνική ιστορία, ορθόδοξο Πάσχα
Η εφημερίδα αναφέρεται σε εγχειρίδιο που κυκλοφόρησε, το 1997, ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, για το περιεχόμενο του οποίου ισχυρίζεται ότι βγαίνει αληθινό στις μέρες μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κίτρινη κάρτα από Ε.Ε. για τη Σένγκεν»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα μέσα Φεβρουαρίου η έκθεση της Κομισιόν, τον Μάιο οι αποφάσεις για το αν η χώρα μας τήρησε ή όχι τις δεσμεύσεις της. Κίνδυνος να σφραγιστούν τα ελληνικά σύνορα και να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες ή μετανάστες».

ΕΣΤΙΑ: «Κλείστε ταχέως την αξιολόγηση»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον Απρίλιο του 2014 έκλεισε επιτυχώς η τέταρτη αξιολόγησις του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Ήταν και η τελευταία αξιολόγησις που ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Η ΑΥΓΗ: «Μεταβατική περίοδος με μειωμένες εισφορές»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους απασχολούμενους με «μπλοκάκι» και τους άνεργους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων. »

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπρος τρακτέρ και πίσω Σόιμπλε»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την πρώτη «πρόσωπο με πρόσωπο» αντιπαράθεση θα έχουν απόψε στη Βουλή Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ πυκνώνουν τα αγροτικά μπλόκα και εντείνονται οι πιέσεις των θεσμών. Δεσμεύσεις για αλλαγές στο ασφαλιστικό έδωσε ο πρωθυπουργός στους επιστημονικούς φορείς».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τελευταία διορία για τα hotspots»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το φάσμα της «έξωσης» της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν επανέρχεται, με την Ελλάδα να έχει διορία έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να θέσει σε λειτουργία τρία κέντρα υποδοχής (hotspots)».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απορρίπτουν κι επιμένουν οι επιστήμονες
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «το λεγόμενο "κίνημα της γραβάτας" μάλιστα -γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί και συμβολαιογράφοι- κάνει σήμερα την πρώτη του αγωνιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη με κύριο αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε δίνουμε τη μάχη για την απεργία»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με σύσκεψη σήμερα στη Νίκαια Λάρισας, οργανώνεται ο πανελλαδικός συντονισμός των αγροτικών μπλόκων. Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έγιναν το Σάββατο, ξεχώρισε η αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε την Κυριακή και στο μπλόκο της Νίκαιας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι κόμποι της γραβάτας»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τους κόμπους της γραβάτας επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση καταθέτοντας νέες προτάσεις με στόχο κάποια ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών όπως αυτές προβλέπονταν στην αρχική της πρόταση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το Χάρβαρντ σταμάτησε τον διαβήτη για έξι μήνες
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η θεραπεία για το διαβήτη τύπου 1 ίσως βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά! Επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ «θεράπευσαν» τη νόσο για 6 μήνες, με τη βοήθεια κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη στον οργανισμό μας».

ESPRESSO: Το πρώτο gay σύμφωνο στην Ελλάδα
Η εφημερίδα φιλοξενεί «δηλώσεις του 66χρονου νευρολόγου που με τον 60χρονο καθηγητή σύντροφο του άνοιξαν τον δρόμο».

KONTRA NEWS: «Δεσμεύονται οι καταθέσεις των φοροφυγάδων στις ελληνικές τράπεζες»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οριστικό τέλος στην ασυλία των επώνυμων και ανώνυμων φοροφυγάδων βάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, που διερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις λίστες που περιλαμβάνουν χιλιάδες Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στις ελβετικές τράπεζες».

STAR PRESS: 1.000.000 ευρώ χρέωσαν στον Κωστή
Στο έγκλημα της Σιάτιστας αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει ότι η μητέρα κι ο πατριός ήθελαν να καρπωθούν την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής του θύματός τους, γιου της πρώτης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καμπανάκι για την οικονομία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, καθώς θα οδηγήσει σε υποχώρηση της εμπιστοσύνης, επιδείνωση των χρηματοδοτικών συνθηκών και τελικά σε όξυνση της ύφεσης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επικίνδυνη σύγκρουση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε κλοιό αγροτικών μπλόκων και συνεχόμενων απεργιών από τους επιστημονικούς φορείς βρίσκεται η οικονομία. Αμετακίνητοι οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα για κλιμάκωση».