Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της Ισπανίας... Ο ηγέτης των σοσιαλιστών, Πέτρο Σάντσεθ, επικρίνει τον επικεφαλής του Ποντέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, χωρίς να τον κατονομάζει, ότι θέτει όρους για να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας.


Ένας από τους όρους αυτούς, είναι να... γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο ίδιος, ο δεύτερος να πάρει μια σειρά από υπουργεία το κόμμα του και ο τρίτος να μπουν στην κυβέρνηση και  οι Οικολόγοι-Κομμουνιστές της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida)!

Ο Σάντσεθ, όμως, παρά το ότι κάποιοι βιάζονταν να μιλήσουν για "αριστερή στροφή", δε φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, πρόθυμος να ενδώσει. Το PSOE απάντησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης και "ακόμη περισσότερο, όταν προτείνονται με εκβιασμούς και όταν θέτοντα τα κομματικά συμφέροντα πάνω από εκείνα των πολιτών".

Οι σοσιαλιστές σημειώνουν ωστόσο ότι "θα συνεχίσουν τον διάλογο" με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε "να εκτιμήσουν την κατάσταση" που έχει δημιουργηθεί.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σάντσεθ έκανε γνωστό σήμερα ότι έχει μιλήσει με τον ηγέτη του μικρού, φιλελεύθερου κόμματος Ciudadanos, τον Αλμπερτ Ριβέρα και ότι οι δυο τους θα παραμείνουν σε επαφή "τις επόμενες ημέρες".

Στη φωτογραφία ο Ιγκλέσιας, δεύτερος από αριστερά, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.