Στους δρόμους βγαίνουν οι δικηγόροι.Θα συγκεντρωθούν στις 12 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.


Ο δικηγορικός κόσμος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, απορρίπτει απόλυτα και κατηγορηματικά το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα και μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, κλιμακώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ο ΔΣΑ ότι «τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων». 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Πάντως, τόσο η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, όσο ο ΔΣΑ, έχουν προτείνει την μετατροπή της τριήμερης πανελλαδικής αποχής σε διαρκείας.