Η κακία (στην καλύτερη περίπτωση) του Σόιμπλε επιλέγεται, σήμερα, από τις περισσότερες εφημερίδες, για να γίνει πρωτοσέλιδο. Μάλιστα, οι εφημερίδες αυτές εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Μήνυμα Μητσοτάκη κατά του λαϊκισμού
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφέρει πολλές φορές από την στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος πως σκοπό του αποτελεί η ΝΔ να εκφράσει όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης. Η στρατηγική Μητσοτάκη περιλαμβάνει την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού προγράμματος αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα στηρίζει τους νέους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, χωρίς δημαγωγίες και προπαγάνδα και ως ήρεμη πολιτική δύναμη».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Πετσοκόβουν τις κύριες συντάξεις
«Δραστικές μειώσεις oils κύριες συντάξεις ζητούν οι θεσμοί όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου με τεχνικά κλιμάκια για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την ώρα που ο Τσίπρας συζητούσε με τη Λαγκάρντ», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «''ΕΙΝΑΙ η ζωή μας, ανόητε''»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο άνθρωπος που με την εμμονή του έπεισε τη Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να γονατίσουν την Ελλάδα με τα Μνημόνια έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται και να υβρίζει τους Έλληνες, επειδή θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια!».

ΕΘΝΟΣ: «Στα 3 η τρόικα για το νέο Ασφαλιστικό»
Η εφημερίδα σημειώνει: «με διαφορετική γραμμή οι θεσμοί στις διαπραγματεύσεις. Μειώσεις των συντάξεων ζητά το ΔΝΤ, επιφυλάξεις στην αύξηση των εισφορών από την Κομισιόν, στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα εστιάζει η ΕΚΤ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στα σύνορα με Τουρκία έφθασε το «ξανθό γένος» του Πούτιν
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και δεν είναι απίθανο να χτυπήσει ακόμη και μέσα σε τουρκικές περιοχές με τη συνδρομή των Κούρδων, σε περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει να εισβάλει στη Συρία ή να προωθηθεί περαιτέρω, καθ' ότι πληροφορίες θέλουν τουρκικά στρατεύματα να έχουν ήδη εισβάλει».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μειώσεις –σοκ στα μερίσματα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κλιμακωτές μειώσεις από 25% έως 50% ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων. Καταργούνται 16.000 μερίσματα που λαμβάνουν παιδιά θανόντων γονέων μετά το 24ο έτος. Οι παροχές έχουν επανυπολογιστεί με βάση την ημερομηνία και την ηλικία αποχώρησης».

ΕΣΤΙΑ: «Δίμηνη προθεσμία για την Σένγκεν»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί διόλου τυχαία η απουσία της Καγκελλαρίου Μέρκελ από την εφετινή συνάντηση των «πλουσίων και ισχυρών» στο Νταβός. Παρέμεινε στο Βερολίνο για ν’ αντιμετωπίσει το κύμα των διαμαρτυριών της γερμανικής ελίτ».

Η ΑΥΓΗ: «Πακέτο χρέος και αξιολόγηση»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την αλληλένδετη σχέση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και απομείωσης του δημοσίου χρέους για την επιτυχία του προγράμματος και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ανέδειξαν οι συνομιλίες που είχε χθες στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Είναι η λιτότητα, ηλίθιε!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνείται να παραδεχθεί ότι η συνταγή της λιτότητας είναι εσφαλμένη και επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στον τρόπο εφαρμογής αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει τους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό τόνισε ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα».


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πάγος στο Νταβός, μπλόκα στους δρόμους»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « «παγωμένο» κλίμα και επιμονή στην εφαρμογή του Μνημονίου, με βασικό πυλώνα το ασφαλιστικό, συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις επαφές του στο Νταβός, ενώ στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται με μπλόκα στους οδικούς άξονες».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Ολα μαύρα και για το 2016
«Έτος χαμηλών προσδοκιών φαίνεται πως θα είναι και το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία δύο ερευνών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τον φόβο και την απαισιοδοξία που έχουν εγκαθιδρυθεί στην ελληνική κοινωνία αποτυπώνει η έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ένα στα τέσσερα νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του, ενώ τα δύο τρίτα των νοικοκυριών αναγκάζονται να κάνουν περικοπές. Το 70% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και μόνο το 5,1% προσδοκά βελτίωση των οικονομικών του δυνατοτήτων. Την ίδια στιγμή, στην τριμηνιαία έκθεσή του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) δεν ρίχνει ούτε μία αχτίδα φωτός στο μέλλον, καθώς εκτιμά ότι οι αβεβαιότητες είναι πολύ μεγάλες και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πολιτικό σκηνικό», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μπλόκο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ένα ισχυρό μπλόκο με χιλιάδες τρακτέρ έστησαν χτες στον Κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνικό Οδό έξω από τη Λάρισα, οι μικρομεσαίοι αγρότες των νομών της Θεσσαλίας. Το μπλόκο οργανώθηκε από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το σύνδρομο του Νταβός»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα αγωνίας πως η καθυστέρηση στην αξιολόγηση οφείλεται πρωτίστως στη διάσταση που παρατηρείται ανάμεσα στους θεσμούς. Και όπως ήταν φυσικό διαφώνησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο έλεος της γρίπης χωρίς δωρεάν εξετάσεις
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τη διακοπή των δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση του ιού της γρίπης ακόμα και σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το θέμα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Έκφυλος νοσηλευτής ασέλγησε σε ναρκωμένη
Η εφημερίδα τονίζει: «Σοκ προκάλεσε στη Δράμα η σύλληψη ενός νοσηλευτή (είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία, καθώς διεκδίκησε την ψήφο των συμπολιτών του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) για ασέλγεια εις βάρος 22χρονης ασθενούς, ενώ ήταν ακόμη ναρκωμένη από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας»!

KONTRA NEWS: ««Είμαστε Ελληνες ανόητε» και δεν σε φοβόμαστε!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι φασίζουσες πρακτικές και η αμετροέπεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε. Διακατέχεται επίσης από ένα ανθελληνικό σύνδρομο, το οποίο του βγαίνει αυθόρμητα, όπως σε πολλούς Γερμανούς πολιτικούς».

STAR PRESS: Θαύμα: Εξαφανίστηκε όγκος από 8χρονο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το πιο ευχάριστα νέα ξύπνησαν χθες οι γονείς, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού Χουδέτσι, στο Ηράκλειο Κρήτης, που τις προηγούμενες ημέρες ζούσαν με την αγωνία για την πορεία της υγείας του 8χρονου Μάνου, που διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο και έπρεπε να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να εγχειριστεί, αφού η επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα.
O όγκος εξαφανίσθηκε και το παιδί, όπως φαίνεται, δεν κινδυνεύει και δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου". 


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κούρεμα τεκμηρίων στα «ρετιρέ» »
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Κούρεμα των τεκμηρίων διαβίωσης του φορολογικού έτους 2015 για τις κατοικίες χιλιάδων φορολογουμένων προκαλεί η αναδρομική μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την 21η Μαΐου 2015».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μήνυμα από Νταβός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αίσθηση προκάλεσε η δήλωση: «Είναι η εφαρμογή, ανόητε». Περισσότερη αλληλεγγύη από την Ε.Ε. ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. Ο χρόνος πιέζει για την αξιολόγηση, δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ. Πιστή εφαρμογή του προγράμματος και μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα ρύθμιση του χρέους ζήτησαν Κρ. Λαγκάρντ-Β. Σόιμπλε».